Cum s-a transformat Ambulanţa în taxi pentru beţivi. Recordul unui bârlădean: patru deplasări la spital în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţa transformată în taxi
Ambulanţa transformată în taxi

Un tânăr de 26 de ani, din Bârlad, a pus pe drumuri cadrele medicale de pe Ambulanţă în repetate rânduri acesta fiind prea beat pentru a mai şti pe ce lume trăieşte

În numai două zile, medicii de gardă de la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad au tratat pe lângă zecile de pacienţi bolnavi şi un număr mare de cetăţeni aflaţi sub influenţa lui Bachus. În intervalul 14-15 noiembrie, la Urgenţe au fost aduşi cu ambulanţa 10 beţivi (două femei şi opt bărbaţi). Niciunul nu a rămas internat dar pentru fiecare în parte s-au consumat resurse importante.

Recordul l-a obţinut un bârlădean de 26 de ani care, în intervalul amintit, a ajuns de patru ori la spital, având ca diagnostic principal "beţia acută". O primă prezentare a avut-o pe 14 noiembrie în jurul orei 16. După ce a fost evaluat şi şi-a revenit din beţie a fost lăsat să plece acasă. Duminică a fost "pacient" de trei ori, fiind adus la Urgenţe la interval de câteva ore.

"Fiecare din cei 10 pacienţi cu etilism ori beţie acută a fost adus cu ambulanţa. Cel mai tânăr dintre ei este din Iveşti şi are numai 16 ani. La cealaltă extremă, un bârlădean de 62 de ani. Ca regulă, vin şi cu unele probleme, cu traumatisme ori leziuni contractate prin cădere/lovire. Bârlădeanul care a înregistrat recordul a fost adus duminică de trei ori, prima dată dimineaţa la ora 7, apoi la ora 12 şi ultima prezentare a fost înregistrată la ora 17. Trebuie subliniat că niciunul dintre ei nu munceşte, nu este asigurat şi nu decontează tratamentul şi transportul cu ambulanţa fiind consideraţi urgenţe medicale", a explicat Adrian Gheorgiu, responsabil mass-media în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad.

În timp ce beţivii se plimbă cu ambulanţa, alţi pacienţi care au nevoie reală de ajutor medical de urgenţă aşteaptă răbdători la uşa CPU.

Potrivit calculelor făcute de conducerea spitalului bârlădean, pentru un pacient cu beţie acută se chletuie între 500 şi 1.500 lei, fiecare fiind consultat, evaluat, radiografiat ori chiar trimis pentru tomografie computerizată. La aceste cheltuieli se adaugă şi cele suportate de Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui.

Citeşte şi:

Soluţii pur româneşti pentru resuscitarea parcului auto de la Ambulanţa Vaslui. Cum sunt repuse în grafic maşini cu 900.000 km la bord

Taximetrist luat cu ambulanţa de la locul de muncă. Bărbatul a căzut lângă maşină, în staţia din faţa Cinema Victoria Bârlad

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite