Aglomeraţie în Vama Albiţa din cauza basarabenilor care petrec sărbătorile de iarnă pe rit vechi

Aglomeraţie în Vama Albiţa din cauza basarabenilor care petrec sărbătorile de iarnă pe rit vechi

Zeci de autoturisme şi microbuze stau la coadă pentru a intra în ţară FOTO:adevarul

Traficul în Vama Albiţa a devenit supraagolmerat, începând de joi după-amiază, din cauza numărului mari de cetăţeni din Republica Moldova care, fie se reîntorc la muncă în tările din Uniunea Europeană, fie merg în staţiunile montane din România pentru a petrece sărbătorile pe rit vechi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a face faţă situaţiei,conducerea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui a decis suplimentarea personalului în această perioadă pe sensul de intrare în ţară.

„În acest moment, pe sensul de intrare în ţară se circulă pe 6 artere, iar controlul documentelor este realizat de 7 poliţişti de frontieră. De asemenea, alţi doi poliţişti de frontieră supraveghează şi dirijează traficul în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa pentru a evita neplăcerile. Dacă este nevoie, personalul poate fi suplimentat“, a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Se recomandă folosirea altor puncte vamale

Tocmai pentru a evita aglomeraţia, poliţiştii de frontieră vasluieni recomandă cetăţenilor basarabeni folosirea celorlalte puncte vamale de la graniţa cu Republica Moldova: în judeţul Galaţi (PTF Oancea, PTF  Giurgiuleşti), în judeţul Iaşi (PTF Sculeni, PTF Iaşi-feroviar), în judeţul Botoşani (PTF Stânca, PTF Rădăuţi Prut). 

Poliţiştii de frontieră au npus la dispoziţie şi numărul de telefon 021.9590 la care pot suna cei care doresc informaţii suplimentare sau au au nemulţumiri. 

citeste totul despre: