Turnu Severin: PAUL MEDINCEANU - Un investigator expert în urmăriri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subcomisarul Paul Medinceanu este cunoscut pentru anchetele încheiate cu succes. Felul în care strânge, prelucrează și interpretează probele este apreciat de întreaga echipă.

În copilărie nu s-a gândit o clipă că va deveni polițist. Mai degrabă se visa un mare fotbalist. Decizia de a urma școala de polițiști a luat-o mai târziu, la vârsta majoratului, dar nu regretă o clipă că acum este polițist. Dacă ar putea întoarce timpul înapoi, ar face exact același lucru. Din clasa a III-a și până la finele clasei a XII-a, Paul Medinceanu a făcut fotbal de performanță, în eșalonul 3.  A fost mijlocaș la echipele din Divizia C, Severnav și Termo. Își amintește cu plăcere de acea perioadă, dar și problemele care apăreau uneori atunci când trebuiau motivate absențele de la școală. “Uneori se adunau multe absențe, iar antrenorul obișnuia ca alături de adeverință să decupeze din ziar și articolele despre mine. Așa că îi înmânam doamnei diriginte și scutirea și articolele despre mine, era mai credibilă scutirea”, povestește Paul.  La finele liceului a fost nevoit să pună punct fotbalului. La propunerea tatălului său a plecat la Câmpina pentru a da examen la școala de subofițeri de poliție. Oricum nu luase o decizie cu privire la cariera pe care dorea să o urmeze, așa că ideea i s-a părut una excelentă. „La început a fost puțin greu până m-am acomodat, dar asta nu a durat mai mult de două luni. Totul era să fi disciplinat, dar exigența cea mai mare era în privința notelor. Trebuia să înveți foarte bine. Eu am terminat ca șef de clasă, cu media 8,60, iar materiile mele preferate au fost dreptul penal și dreptul procesual penal. Dintotdeauna mi-a plăcut să lucrez în judiciar. Munca de investigație polițienească este foarte grea, dar și satisfacțiile sunt pe măsură. Este o muncă de echipă depusă pentru strângerea, prelucrarea și interpretarea probelor”, ne spune polițistul.


„Munca de investigație polițienească este grea”

La 1 decembrie 1991, după absolvirea școlii de subofițeri de poliție, Paul Medinceau a fost repartizat la Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin ca agent de ordine. Trei ani mai târziu a fost promovat în rândul ofițerilor, după ce a promovat un examen greu la București. Tot la acea dată a fost avansat la gradul de sublocotenet și transferat la Broul de Investigații Criminale al Poliției Severin, unde timp de cinci ani s-a ocupat de: furturi auto, furturi din societăți comerciale și locuințe, apoi de minori și tineret, înșelăciuni, falsuri, prostituate și proxenetism. Din anul 2003, lucrează la serviciul de investigații criminale, fiind ofițerul coordonator al compartimentului de urmăriri. La acest conpartiment, de-a lungul anilor s-a confruntat cu numeroase cazuri, pe care le-a rezolvat întotdeauna cu mult profesionalism. De altfel, compartimentul pe care îl conduce a avut cele mai bune rezultate în anul 2009.


Întrebări și răspunsuri
Ce calități crezi că trebuie să aibă un polițist pentru a fi bun în meseria sa?
P. M.: Să se pregătească profesional tot timpul, să citească tot ce este legat de profesie și să fie ambițios. Apoi, trebuie să accepte faptul că programul de lucru nu se încheie după 8 ore de muncă. Să stea de vorbă cu toți oamenii, să-i asculte și să-i ajute dacă poate.
Ce îți place să faci în timpul liber?
P.M.: Când sunt acasă îmi place să citesc și să mă uit la televizor. Profit de orice oră liberă pe care o am la dispoziție pentru a fi alături de Paul Cătălin,  fiul meu în vârstă de 10 ani și de soție.


Ce-i place
“Să fiu corect și să nu mint. Îmi plac oamenii așa cum sunt, îi apreciez pentru ceea ce ce fac bine și nu încerc să-i corectez”.
Ce nu-i place
„Nu îmi plac oamenii prefăcuți, cei care vor să arate altfel decât cum sunt în realitate. Nu îmi plac oamenii neserioși, care nu își țin cuvântul dat”.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite