Cum se prepară sarmale de peşte, după o reţetă tradiţională culeasă de la Mânăstirea Sfânta Treime din Cerneţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem o reţetă tradiţională din judeţul Mehedinţi, culeasă de la Mânăstirea Sfânta Treime din Cerneţi, de lângă municipiul Drobeta-Turnu Severin. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.

„Carnea de peşte – un kilogram de macrou, somn ori şalău, se opăreşte puţin, se curăţă pielea şi se scot oasele. Se toacă ceapa şi morcovii şi se pun la călit în ulei, se pune orezul – o cană şi jumătate sau două – până se umflă puţin.

Se dă jos de pe foc, se adaugă mărar, pătrunjel, piper şi carnea de peşte zdrobită. Se formează sarmalele, învelind compoziţia în foi de varză murată.

În oala de pământ se pune un strat de varză murată tocată, rămurele de cimbru, sarmalele în picioare, lăsând la mijloc un gol ce va fi umplut cu varză tocată.

Deasupra se pune un strat de varză tocată. Se pune apă şi se lasă să fiarbă. După ce aproape au fiert, se toarnă sos de roşii şi se mai lasă să dea în clocot”.

 
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite