Cum se pregătesc tocăniţa şi saramura de melci, după reţete vechi din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncare de melci
Mâncare de melci

Vă propunem câteva reţete tradiţionale cu melci, culese din sudul Mehedinţiului. Reţetele se găsesc într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.

„Trei mâncăruri de melci (Crivina – Burila Mare)
Se iau melcii şi se opăresc ca să iasă ei din cochilie, apoi se fierb bine-bine, se dau prin maşină şi din carnea aia se pot face chifteluţe sau, după ce s-au fiert, se toacă bucăţele şi se călesc cu ceapă, roşii şi morcovi: iese o tocăniţă. Bucăţile de melci fierte se mai pot servi şi simplu cu sare şi oţet, ca un rasol.

Saramură de melci (Gârla Mare)

Se fierb melcii, se scot, se taie, se curăţă şi se spală de câteva ori în apă cu sare, se toacă mărunt şi se pun din nou la fiert cu aceeaşi apă în care au fost fierţi prima dată. După ce scade apa, se adaugă usturoi verde, sare, piper şi mărar. Cel mai des se servesc cu mămăligă“.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite