Mâine la Tribunalul Tulcea se va judeca cererea Elenei Ignat de eliberare din închisoare. Reţinută în iunie 2005, aceasta a stat în arest preventiv până la rămânerea definitivă a condamnării, care a venit în vara anului 2006: 12 ani cu executare pentru că l-a omorât pe Emil Laghia, chitaristul de la Compact.
În vara acestui an, la cinci ani de când a fost încarcerată, Lala a înregistrat pe rolul Tribunalului Tulcea o cerere de întrerupere a executării pedepsei. Amânat de trei ori, procesul are termen mâine, pe data de 14 decembrie 2011.
Elena a cerut instanţei dreptul de a ieşi pentru puţin timp din închisoare şi pentru a o ajuta pe mama ei, Chiţa Dănilă, la treburile gospodăreşti. Mai exact, în urma ploilor, acoperişul blocului în care locuieşte (la ultimul etaj) s-a deteriorat, iar mama ei, văduvă, se ocupă singură de toate treburile casei.
Mama Lalei o vizitează de fiecare dată când are ocazia. Oricând este permisă vizita, ea este acolo. Este singura rudă pe care Elena o mai are aproape.  Tatăl copilului ei a divorţat şi s-a recăsătorit, concubinul este mort, iar fiul şi tatăl au murit în ultimii ani de zile.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!