Recomandările poliţiştilor înainte de Black Friday: „Nu plătiţi în avans bunurile comandate pe internet de la persoane necunoscute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Pentru a nu fi victimele unor posibile înşelăciuni când faceţi plăţi on-line sau cumpăraţi ceva de pe internet, poliţiştii au câteva recomandări, mai ales că peste 2 zile va fi Black Friday.

Pe 17 noiembrie, toată România intră în febra reducerilor, iar comerţul on-line va înregistra creşteri foarte mari. Însă, printre comercianţi se pot strecura şi persoane care vor încerca să-şi înşele clienţii, de aceea Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a transmis câteva sfaturi pentru a nu fi păcăliţi când cumpăraţi bunuri de pe internet sau să nu fiţi furaţi cînd plătiţi cu cardul.

La orice tranzacţie pe care o faceţi cu cardul de credit sau debit pe internet, ţineţi cont de următoarele recomandări:

•    verificaţi întotdeauna dacă transferul informaţiilor se face prin protocol securizat.
•    este mai sigur să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor on-line, pe care să îl folosiţi numai pentru astfel de operaţiuni şi pe care îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei bunului dorit.
•    atenţie, nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate, paşaport sau permis de conducere, întrucât aceste informaţii nu sunt necesare pentru o tranzacţie online.

Pentru a nu fi victima unei înşelăciuni atunci când doriţi să cumpăraţi un bun de pe internet, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea vă recomandă:

•    Verificaţi, înainte de încheierea contractului/tranzacţiei, dacă pe site operatorul economic oferă informaţii cu privire la: datele sale de identificare, caracteristicile esenţiale ale produsului, preţul cu toate taxele incluse, cheltuielile de livrare, modalităţi de plată şi de livrare, perioada de valabilitate a ofertei sau preţului.
•    Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN.
•    Nu vă feriţi să contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului.
•    Este important să tipăriţi la imprimantă factura, mesajele de confirmare a livrarii, precum şi clauzele şi condiţiile ce apar pe site la momentul cumpărării, pentru situaţia în care ar exista vreo problemă cu produsul sau serviciul cerut.
•    Nu plătiţi în avans bunurile comandate pe internet de la persoane necunoscute.

Pe aceeaşi temă:

Câţi români au de gând să cumpere online de Black Friday 2017

STUDIU Piaţa de cumpărături online din Europa. Unde se situează România şi cât de rapidă e creşterea comenzilor pe Internet


 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite