PREMIERĂ Se reiau cursele regulate pe Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din primăvara acestui an, pe aeroportul din Tulcea vor fi operate trei curse interne (Tulcea-Bucureşti) şi două curse externe (spre Bergamo, respectiv Frankfurt).

După 20 de ani, Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea este din nou funcţional, fiind conectat la reţeaua internaţională de transport internaţionă.

„Este un prim pas spre dezvoltare, spre stabilirea unor curse ce destinaţii benefice atât pentru judeţul nostru, cât şi pentru firma care operează aceste zboruri. De-a lungul timpului au existat destul de multe controverse legate de viaţa şi existenţa acestui aeroport, iar acum, prin eforturile mai multor oameni, un deziderat mai vechi al nostru devine realitate“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

image

La evenimentul de vineri, 14 martie, au mai participat reprezentanţi ai Ten Airways (brandul Fly Romania), printre care preşedintele Ovidiu Tender şi directorul general Cătălin Buţu, dar şi operatori turistici.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a vorbit despre importanţa deschiderii acestui pol pentru transportul aerian: „Aceste curse înseamnă conectarea oraşului la reţeaua internaţională de transport internaţional“.

Aeroportul Tulcea s-a deschis în anul 1973. El este situat la 3 kilometri sud faţă de Cataloi şi la 15 kilometri de municipiul Tulcea. Aerogara are o capacitate de 120 de pasageri pe oră, iar salonul VIP de 20 de pasageri.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite