Geniul orașului Tulcea este un elev al Liceului Grigore Moisil

Geniul orașului Tulcea este un elev al Liceului Grigore Moisil

Dan Cristian Munteanu (stânga), alături de unul dintre organizatori,Iulian Ichim

Dan Cristian Munteanu  (19 ani) a reușit să obțină cel mai mare punctaj în cadrul concursului de cultură generală „Geniul Orașului“. Organizatorii de la Coral Plaza Mall spun că manifestarea începută  în luna martie a fost una reușită dar se așteptau la o prezență mai numeroasă din partea publicului tulcean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concursul de cultură generală a debutat la mijlocul lunii martie în organizarea Coral Plaza și a inițiatorului site-ului Trivias, Cătălin Sandra, site bazat pe acest tip de competiție. Au avut loc patru etape ale acestui concurs, fiecare etapă constând în rezolvarea a 40 de întrebări tip grilă din diverse domenii, primii trei câștigători obținând premii în bani (80 de lei primul loc, 50 de lei al doilea și 30 de lei al treilea) precum și premii în obiecte din partea sponsorilor. Punctajele cumulate în urma celor patru etape l-au adus pe primul loc în clasamentul general pe Dan Cristian Munteanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Grigore Moisil. Acesta a obținut tilul de „Geniul Orașului“ cu 11.800 de puncte.

Nu sunt un geniu

„Am văzut pur și simplu afișul în oraș și fiind pasionat de acest gen de concursuri mi-am zis că ar trebui să particip. Este o inițiativă frumoasă, demnă de apreciat, un concurs în care a fost importantă nu numai cultura generală ci și intuiția, imaginația, inteligența. Nu mai vorbesc de tenacitate, pentru că eu am obținut cel mai mare punctaj ca urmare a faptului că am participat la toate etapele. Nu sunt geniul orașului, termenul este destul de exagerat, este doar un concurs de cultură generală pe care eu l-am câștigat“, spune modest Dan.
În ultima etapă a concursului, Dan s-a clasat pe locul al patrulea, dar punctajele obținute în etapele anterioare l-au ajutat foarte mult. Câștigătorul acestei ultime etape este Ion Porneală (57 de ani), de profesie inginer care, de asemenea, a participat la toate etapele.


„Pentru mine concursul a fost unul excelent, mai ales că este o premieră la Tulcea. Este o inițiativă interesantă care sper să se repete. Pot să mă declar destul de mulțumit, pentru că am participat la toate etapele și am reușit chiar și un loc trei pe lângă primul loc obținut astăzi“, spune Ion Porneală.

Prezență redusă dar din categorii diferite

De asemenea, câștigătorul celui de al doilea loc din ultima etapă este un pasionat al jocurilor de cultură generală. Constantin Stoicescu (55 de ani) are un singur regret legat de faptul că nu a știut din timp de competiție pentru a participa la toate etapele. „Am participat la trei ediții și am remarcat o prezență extraordinară a tinerilor, ceea ce e de bun augur pentru o astfel de manifestare. E bun și pentru cei mai în vârstă un astfel de concurs pentru dezmorțirea neuronului. Poate ar trebui mai multă atenție asupra calității informațiilor din anumite întrebări, lucruri care se pot corecta însă din mers“, spune ocupantul celui de al doilea loc.
Organizatorii speră să repete concursul și în anul următor, chiar dacă prezența nu a fost pe măsura așteptărilor.


„Este adevărat că mă așteptam la mai mulți participanți la concurs, dar sunt mulțumit de faptul că printre cei care au venit s-au numărat persoane de vârste diferite și din categorii sociale diferite. Acest lucru ne încurajează pentru că înseamnă că acțiunea noastră a avut totuși ecou în rândul tulcenilor“, spune Iulian Ichim, director marketing la Coral Plaza Mall.

Domenii diverse

Întrebările din cadrul concursului ating numeroase domenii de cultură generală respectiv automobilism, cinematografie, muzică, literatură, fizică, chimie, sport, matematică, geografie, psihologie, arhitectură, botanică, medicină, istorie, motociclism, zoologie, informatică, astronomie, economie.


citeste totul despre: