VIDEO Sentinţa prin care hoaţele recidiviste care au furat „dă şmechere” au fost condamnate la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Covaci (stânga) şi Ramona Schneider (dreapta) îşi aşteaptă sentinţa FOTO Cristian Brâncovan
Adriana Covaci (stânga) şi Ramona Schneider (dreapta) îşi aşteaptă sentinţa FOTO Cristian Brâncovan

Magistratul Judecătoriei Timişoara care le-a condamnat, în primă instanţă, la un an şi şase luni de închisoare pe două hoaţe din Timişoara, recidiviste, şi la un an şi nouă luni pe complicele lor, recidivist şi el, şi-a motivat decizia. Sentinţa intrată în posesia „Adevărul” arată că judecătorul a avut în vedere faptul că inculpatele sunt recidiviste, dar s-a ţinut cont şi de faptul că şi-au recunoscut faptele.

Două femei, Adriana Covaci şi Ramona Iuliana Schneider, şi un bărbat, Dorel Căldăraş, au fost trimişi în judecată într-un dosar de furt calificat, femeile fiind acuzate că ajutate de complicele lor ii-au furat unui timişorean 2.093 de lei, bani proaspăt scoşi din bancă. Atacul a avut loc în zona Iosefin. Hoaţele au fost prinse cu ajutoul unui cetăţean şi a poliţiştilor locali care se aflau în apropiere, iar pentru a scăpa de bani cele două femei au aruncat banii în curtea Liceului Sârbesc.

Cu ajutorul martorilor şi protejarea persoanei vătămate, căreia i s-a acordat statut de victimă cu identitate protejată, poliţiştii şi procurorii au reuşit să adune probe împotriva hoaţelor de buzunare. Puse în faţa acuzaţiilor, hoaţele, care sunt recidiviste, şi-au recunoscut faptele, oferindu-l poliţiştilor şi pe Dorel Căldăraş, complice al acestora. În instanţă ,Adriana Covaci şi Ramona Iuliana Schneider şi-au menţinut declaraţiile cu privire la comiterea faptei, dar şi-au schimbat declaraţia cu privire la Căldăraş, negând implicarea acestuia. La ieşirea din sala de judecată, cele două femei au declarat că au furat „dă şmechere”.

În urma procesului, Judecătoria Timişora le-a condamnat pe cele două recidiviste la un an şi şase luni de închisoare. Dorel Căldăraş, eliberat cu trei luni înainte de comiterea furtului, a primit un an şi nouă luni de închisoare. „La alegerea şi individualizarea pedepselor ce urmează a fi aplicate inculpaţilor, instanţa va avea în vedere starea de recidivă postcondamnatorie, respectiv recidivă postexecutorie, circumstanţa agravantă sus menţionată, gravitatea infracţiunilor săvârşite şi periculozitatea infractorilor, raportat la circumstanţele cauzei. (...) În concret, instanţa reţine gravitatea infracţiunii comise prin raportare la faptul că inculpaţii au săvârşit faptele într-un mijloc de transport în comun, valoarea bunurilor sustrase, faptul că persoana vătămată era o persoană în vârstă, conduita inculpaţilor anterior comiterii faptelor, respectiv mai multe condamnări, inclusiv pentru fapte de aceeaşi natură, dar şi faptul că inculpatele şi-au recunoscut vinovăţia, descriind modalitatea în care au fost săvârşite faptele”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara, care nu este definitivă, hotărârea putând fi atacată cu recurs. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite