Veste bună pentru locuitorii din vestul ţării. Se deschide Ikea, la doar 150 de kilometri de Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suedezii de la Ikea au stabilit deschiderea celui de-al doilea magazin din România tot la Bucureşti. Locuitorii din zona de Vest vor avea, din 2017, un magazin Ikea foarte aproape de ei.

Mult aşteptata sosire a suedezilor de la Ikea în Timişoara se lasă deocamdată aşteptată, în ciuda intensificării zvonurilor legate de deschiderea unui magazin şi în capitala Banatului. Una din variantele vehiculate la Timişoara este legată de terenul care va rămâne liber după dărâmarea fabricilor Banatul şi Guban.

Deocamdată, cei de la Ikea au un singur magazin în România, cel de la Bucureşti, în interiorul zonei comerciale Băneasa, deschis în 21 martie 2007. Însă nu acesta a fost preferata timişorenilor. Locuitorii din zona de vest avea un magazin mult mai aproape, la Budapesta. Vecinii maghiari au două magazine Ikea; cel de la Budapesta s-a deschis în 1990 şi se află la 315 kilometri de Timişoara, iar tot drumul poate fi străbătut lejer pe autostradă. În ţara vecină mai există un Ikea, la aproximativ zece kilometri de capitala Ungariei, la Budaors.  

Vestea bună este că Ikea va deschide în 2017 primul magazin din Serbia, la Belgrad (aproape de autostrada Niş-Belgrad, în suburbia Bubanj Potok), care se află la doar 150 de kilometri distanţă de Timişoara.


Premierul Serbiei vrea să cumpere un sucitor şi un tocător 
 

Lucrările la construcţia magazinului Ikea au început deja, piatra de temelie fiind pusă chiar de Aleksandar Vucici, primul ministru al Serbiei. “Ikea va asigura un viitor mai frumos şi de mai mare succes”, a anunţat premierul Vucici. Acesta a adăugat că la prima sa vizită la Ikea va cumpăra un sucitor de lem şi un tocător. “Aceste obiecte de bucătărie vor fi făcute într-o fabrică din Serbia”, a adpugat Vucici. La Ikea Belgrad vor lucra 300 de persoane, iar inaugurarea este programată pentru vara anului viitor. 

image

375 de magazine în 43 de ţări

Lanţul Ikea are 375 de magazine în 43 de ţări, majoritatea în Europa, iar restul în Statele Unite, Canada, Asia şi Australia. IKEA este unul dintre puţinele lanţuri comerciale care are puncte de desfacere în Israel cât şi în alte ţări din Orientul Mijlociu.

Magazinul de la Bucureşti  - aflat la 544 de kilometri de Timişoara (nu mai vorbim de drumul până acolo, care în afara unor mici proţiuni de autostradă, este un veritabil chin), se întinde pe o suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi, dispune de un restaurant şi are peste 400 de angajaţi. 


Conform wikipedia.org, magazinul a funcţionat până în 2010 în sistem de franciză, deţinută de Moaro Trading, însă Ikea a achiziţionat drepturile de operare şi franciza magazinului din Bucureşti de la omul de afaceri Puiu Popoviciu.

image

“IKEA a deţinut în Siret, judeţul Suceava, o fabrică de mobilă - Swedwood Romania. Investiţia în această fabrică a început în 1999 iar producţia a început în anul 2000.  În anul 2004, fabrica a avut 500 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 15,6 milioane de euro. În anul 2008, fabrica a fost închisă iar în anul 2009, aceasta a fost vândută firmei Holzindustrie Schweighofer”, scrie Wikipedia.org 


Planurile anunţate pentru în România
 

În 2015, Ikea a cumpărat terenul pentru un al doilea magazin din capitala României. Acesta are o suprafaţă de aproximativ 13,7 hectare şi este situat în sectorul 3, pe Bulevardul Pallady.

În iulie 2015, IKEA a cumpărat în România 33.600 de hectare de pădure, prima achiziţie de acest fel efectuată la nivel mondial de grupul suedez.


Kika se instalează în Vest
 

Până ca Ikea să se decidă dacă deschide un magazin la Timişoara, în capitala Banatului vor veni austriecii de la Kika. Aceştia vor deschide cel de-al doilea magazin din România, după cel din Bucureşti. Acesta va fi amplasat la ieşirea din oraş, pe Calea Aradului, în spatele benzinăriei LukOil şi restaurantul Valery 4.

Kika la Timişoara FOTO Ştefan Both



Structura construcţiei este deja realizată, clădirea este complet îmbrăcată. Lucrarea este făcută de omul de afaceri Teodor Tuducan, patronul fabricii de apă minerală Perenna. Acesta speră ca magazinul Kika să se deschidă în această toamnă.


Citeşte şi:

EXCLUSIV Kika deschide la Timişoara al doilea magazin de mobilă şi decoraţiuni interioare din România
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite