Un academician maghiar de renume mondial renunţă la Ordinul Steaua României în grad de Ofiţer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizi E.Szilvester FOTO wikipedia.org
Vizi E.Szilvester FOTO wikipedia.org

Vizi E.Szilvester, preşedintele Fundaţiei Prietenii Ungariei, a renunţat la Ordinul Steaua României în grad de Ofiţer.

Academicianul de renume mondial protestează astfel faţă de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-i retrage lui Tőkés László Ordinul Steaua României în grad de Cavaler. 

Vizi E.Szilvester a trimis o scrisoare Ambasadei României de la Budapesta, prin care îşi arată surprinderea şi dezamăgirea faţă de gestul lui Iohannis.

Vizi E. Szilveszter a declarat: “Despre decizia mea am anunţat Ambasada României de la Budapesta. Mi-am arătat surprinderea şi dezamăgirea faţă de gestul preşedintelui de a retrage ordinul acordat lui Tőkés László, pentru rolul jucat în revoluţia română. Gestul preşedintelui sugerează apariţia unui fel reabilitare a spiritului din epoca Ceauşescu”, citat de MTI.

Vizi E. Szilveszter a primit Ordinul Steaua României în grad de Ofiţer din partea fostului preşedinte Traian Băsescu, în anul 2006.

Academicianul s-a născut în 1936, la Budapesta. Este medic, farmaceolog, profesor universitar, membru al Academiei Maghiare. Este un cercetător renumit în specialitatea „Transmiterea impulsului nervos al sistemul nervos central şi periferic”. Între 1996-2002 a fost unul dintre vice-preşedinţii Academiei de Ştiinţe a Ungariei şi preşedinte între 2002 şi 2008.

Citeşte şi:

Societatea Timişoara, alături de László Tőkés: „A fost şi rămâne un simbol al Revoluţiei Române“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite