Tragedie în Ungaria. Un român, inginer IT la Carpatair şi membru al unei cunoscute formaţii de muzică creştină, a murit într-un accident aviatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epava avionului în care se afla Daniel Csaba Bereczki în momentul prăbuşirii  FOTO 24.hu
Epava avionului în care se afla Daniel Csaba Bereczki în momentul prăbuşirii  FOTO 24.hu

Daniel Csaba Bereczki, un tânăr de 29 de ani din Timişoara, cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, a murit vineri seara, într-un accident aviatic petrecut în Ungaria, în apropiere de Budapesta. Avionul de mici dimensiuni în care timişoreanul era pasager s-a prăbuşit. Daniel Csaba Bereczki era inginer IT la Carpatair şi soţul unei cunoscute cântăreţe de muzică creştină, Csaba fiind şi el membru al trupei de muzică evanghelică din România.

Accidentul aviatic în care a murit tânărul de 29 de ani din Timişoara a avut loc vineri seara, în apropiere de Budapesta. Potrivit portalului 24.hu, avionul de mici dimensiuni a decolat de pe aeroportul din Godollo, judeţul Pesta. Dispariţia de pe radar a aparatului de zbor, la bordul căruia se aflau pilotul şi inginerul român pasager, a fost anunţată în jurul orei 19.40, la aproximativ 20 de minute de la decolare. Potrivit sursei amintite, autorităţile ungare au intervenit cu mai multe echipaje şi un elicopter al Poliţiei pentru găsirea aparatului de zbor. Epava avionului a fost găsită sâmbătă dimineaţa, la aproximativ 12 ore de la prăbuşire. Atât pilotul, un croat, cât şi românul au murit pe loc.

Simona Micula, cumnata românului mort în accidentul aviatic din Ungaria, a declarat pentru „Adevărul” că Daniel Csaba Bereczki, inginer IT la Carpatair, se afla în Ungaria de o săptămână pentru instalarea unui simulator de zbor cumpărat de unguri de la Carpatair. Simona Micula a declarat că zborul în urma căruia a decedat cumnatul ei nu avea legătură cu serviciul, fiind cel mai probabil un zbor de agrement. „A plecat cu un instructor de zbor de la şcoala respectivă. Am înţeles că pilotul a făcut o manevră greşită şi efectiv s-a înfipt avionul în pământ”, a declarat cumnata românului.

Potrivit Simonei Micula, Csaba, aşa cum îi spun prietenii, trebuia să se întoarcă vineri seara din Ungaria. Când a văzut că nu reuşeşte să dea de tânăr la telefon, familia s-a îngrijorat şi a anunţat autorităţile maghiare, bănuind că s-a întâmplat ceva rău. Sâmbătă dimineaţa, familia a fost anunţată că tânărul a murit în accidentul de avion de lângă Budapesta.

Csaba Daniel FOTO Facebook

Daniel Csaba Bereczki ar fi împlinit în iunie 30 de ani FOTO Facebook/Simona Micula

Daniel Csaba Bereczki este soţul lui Ile Stancu Bereczki, membră a formaţiei Cristocentric, o trupă de muzică foarte cunoscută în mediul evanghelic din România şi diaspora. Socrul românului mort în accidentul aviatic din Ungaria este Rudolf Stancu, unul dintre liderii romilor din Banat. În urma lui Daniel Csaba Bereczki a rămas un băieţel de un an şi jumătate. Potrivit familiei, trupul neînsufleţit al românului se află la morga din Budapesta, procedurile de repatriere începând abia de marţi după Paştele Catolic pe care maghiarii îl sărbătoresc în acest weekend. 



Daniel Csaba Bereczki, alături de soţia sa, Ile, şi fiul lor de un an şi jumătate FOTO Facebook/Daniel Csaba Bereczki

Csaba si Ile FOTO Faccebook
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite