Timisoara: Robert Virag, de la Michael la Skizzo Skillz (VIDEO)

Timisoara: Robert Virag, de la Michael  la Skizzo Skillz (VIDEO)

Timisoara: Robert Virag, de la Michael la Skizzo Skillz (VIDEO)

Bănăţeanul este cel mai mare fan din Vest al megastarului. Robert Virag l-a imitat patru ani pe „regele pop-ului” în trupa Trompy.


Vizitaţi site-ul oficial al lui Skizzo Skillz: www.skizzoskillz.com

Profil

Născut - 25.09.1980, Timişoara
Educaţie - A terminat Calculatoare la Universitatea Tibiscus. Master în Design
Experienţă - Dansator în trupa Trompy (1992-1996), Skizzo Skillz, din 2002 până în prezent
Familie - Necăsătorit

Robert Virag a fost vedetă de mic. La 12 ani a intrat în trupa de dans Trompy unde, timp de patru ani, a jucat rolul megastarului Michael Jackson. Trompy era prima trupă de dans rap şi breakdance din ţara. Străbătea România pentru spectacole şi turnee, lucru neobişnuit pentru un tânăr de vârsta lui. Pentru Robert, Michael Jackson a însemnat totul. Până în adolescenţă a colecţionat tot ce se poate despre „Regele muzicii pop”. Sute de postere, decupări din reviste, casete audio şi video au stat la loc de cinste în camera sa. Recunoaşte că pasiunea pentru Michael Jackson a fost dusă la extreme. „Prima dată când l-am văzut pe Michael la televizor a fost prin 1988, într-o reclamă la o băutură răcoritoare, pe posturile sârbeşti. Aveam şapte ani şi de fiecare dată uitam cum îl cheamă”, a spus Robert.

Nu a ratat concertele de la Bucureşti

Timişoreanul a imitat perfect fosta vedetă care decedat săptămâna trecută. Apărea îmbrăcat în haine speciale, pălărie şi mănuşi şi executa fără cusur celebrul dans „moonwalker”. Robert Virag a fost prezent la ambele concerte susţinute de Michael Jackson, la Bucureşti. În 1992, a câştigat biletul la un concurs de dans. „Au fost foarte mulţi cei care au venit la Casa Tineretului să îl imite pe Michael. Până la urmă am câştigat eu. Avem 12 ani şi eram prea mic. Nu aveam voie să merg la concert fără însoţitor aşa că am mers cu bunica până la Bucureşti, iar la concert am fost însoţit de câţiva prieteni mai mari”, îşi aminteşte Robert Virag. 

A schimbat stilul în noul mileniu

Povestea cu Trompy a durat patru ani. Spune că s-a retras pentru că era deja prea mare ca să mai danseze. A urmat o perioadă în care s-a apucat de jucat baschet. „Eram în fiecare zi pe stradă. Îmi luam sandviciuri la mine şi jucam baschet. A fost o pasiune combinată cu nebunie, poate”, a mai spus Virag.

În 1999 formează trupa Blessing Squad, împreună cu Pacha Man. În 2002, devine oficial Skizzo Skillz, noul său proiect de hip-hop. Primul album „Cel mai tare rapper de care n-ai auzit”, însoţit de videoclipul „Umblu teleleu”, a apărut în 2005, iar în 2006 pune bazele unui studio şi a label-ului său independent „Boomaye Music”. În 2009 lansează mixul „Playlist Galactic” care ajunge la 2.000 de ascultări prin Internet, după doar prima săptămână.

Acum se pregăteşte de lansarea unui nou produs. După moartea lui Michael Jackson, are de gând să scoată un album-tribut pentru megastar, în inconfundabilul stil Skizzo Skillz.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ai primit vestea morţii lui Michael?
A fost o zi foarte tristă. Încă nu îmi vine să cred. E ca un coşmar. Moartea lui Michael Jackson a venit exact în ziua în care urma să primesc DVD-ul cu înregistrările care au fost făcute de pe vremea când dansam la Trompy.

De unde vine Skizzo Skillz?
Se poate traduce „calităţi skizzofrenice”. Asta pentru că mă separ de alţi artişti, cum, de altfel, mă separ şi de mine. Am multiple personalităţi muzicale. Toate direcţiile muzicale se transformă într-un stil propriu şi personal.

Ce-i place

„Îmi place tot ce ţine de creativitate: muzică, design, baschet. De multe ori lucrez şi pentru alţi artişti. Baschetul are un rol mai aparte. Joc de la 15 ani. Am trecut de la dans la baschet”, a declarat Robert Virag.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac prejudecăţile, că nu există respect faţă de artişti, că nu se cumpără originalul, nu se vine la concerte, iar dacă se vine, se stă ca la zoo. Nu îmi place că nu există cultură”, a mai spus Skizzo.

Video Robert Virag îl imită pe Michael Jackson (1994):

Noul videoclip Skizzo Skillz: "Pierdevara" (2009)

Primul videoclip Skizzo Skillz: "Umblu Teleu" (2004)