Târg de adopţii căţei pe caniculă: "Important este ca oamenii să le ofere dragoste" GALERIE FOTO

Cea de a doua ediţie a Târgului de adopţii căţei a fost afectat de canicula din Timişoara. Animalele au făcut faţă cu greu căldurii toropitoare, iar oamenii s-au decis cu greu să iasă pe câmpurile din cartierul Fraidorf, unde s-a ţinut târgul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii, Asociaţia Pet Hope, alături de Asociaţia Studenţilor de la Mediciana Veterinară, au oferit 60 de câini fără stăpân şi în jur de 20 de pisici, aduse în premieră la un târg de adopţii. “Prima ediţie a fost o mare reuşită. Atunci am dat peste 60 de câini. Acum însă avem probleme. Dacă reuşim să dăm zece câini este o realizare. Sunt 40 de grade afară şi e perioada concediilor. Cred că de acum vom organiza târgurile doar primăvara şi toamna. Ca o noutate, pentru prima dată la un asemenea târg s-au putut lua şi pisici”, a spus Mihaela Graure, preşedintele Asociaţiei Pet Hope. Căţeii de la Târgul de adopţii vaccinați, cu carnet de sănătate, iar adulții strelizaţi.



Vezi galerie foto de la târg

Sfaturi de la specialişti

Cei care au dorit să plece cu un prieten de nădejde au avut parte şi de consiliere din partea dresorilor profesionişti, care i-au ajutat să îşi găsească un câine compatibil. “Important este ca oamenii să le ofere dragoste. Majoritatea câinilor de aici au trecut prin experienţe nefericite. Trebuie să fie consecvenţi în ce fac şi să manipuleze câinii prin mâncare şi dragoste. Totul se face treptat”, a spus Robert Selefon, vicepreşedintele asociaţiei Dog City.


Pui și adulți, de diferite talii și culori, câțeii au aşteptat în caniculă să fie luaţi acasă. Organizatorii au avut însă grijă ca ei să aibe umbră şi cât mai multă apă. Unii au avut parte chiar şi de bălăceală în vană.

citeste totul despre: