SFIDEAZĂ CRIZA: Cheltuielile nesimţite ale deputaţilor din Timiş ajung la 73.000 de euro!

Aleşii din Camera Deputaţilor golesc, în medie, bugetul public cu 6.500 de euro fiecare. "Cel mai scump" deputat este pedelistul Valeriu Tabără care a cheltuit aproape 8.000 de euro, conform bilanţului realizat pentru luna martie.


Criza nu se simte deloc în buzunarele parlamentarilor din Timiş. Aceştia nu s-au sinchisit să îşi reducă cheltuielile lunare, ci, din contră, au continuat să se plimbe în voie în străinătate şi în teritoriue pe sume exorbitante.

SENATORII RISIPITORI AI BANATULUI!

Cel mai costistitor ales este deputatul Valeriu Tabără care a cheltuit în luna martie 33.252 de lei, adică 7.963 de euro. Cea mai mare parte a acestor bani a fost destinată cazării în Bucureşti, adică 8.333 de lei, mai mult decât remuneraţia de deputat care este de 5.361 de lei. Şi factura telefonică a lui Tabără a fost destul de consistentă, de peste 400 de lei, la fel ca şi suma aferentă transportului în străinătate şi în ţară, care este de 7.000 de lei.

Deputatul nu este deloc deranjat de "gaura" pe care o produce la buget şi consider că aceste cheltuieli sunt pe măsura muncii depuse de el. "Această sumă e destinată activităţilor zilnice, obişnuite. Dacă se micşorează suma, se micşorează şi activitatea. Nu mi se pare normal să se pună problema aşa", a declarat Tabără.

Parlamentar de Sânnicolau

Pe locul doi în topul risipitorilor este Alin Popoviciu, deputat de Sânnicolau Mare, care a cheltuit, în luna martie, 29.820 de lei, adică 7.141 de euro. Cea mai mare parte a banilor, 8.333 de lei a mers la plata pentru cazare, iar 5.744 au fost cheltuiţi pentru transportul în ţară.


"Eu nu ştiu suma pe care o cheltuiesc pe lună. Cele mai mari cheltuieli sunt cele cu cazarea şi transportul şi am să vorbesc cu Roberta (Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor - n.r.) ca să se renegocieze aceste sume. Chirie plătesc doar pe sediul din Sânnicolau Mare, că restul sunt la sediile primăriilor din colegiu", a declarat Popoviciu.
Nici ceilalţi deputaţi de Timiş nu au fost mai "zgârciţi cu cheltuielile", astfel că suma totală pe care au risipit-o cei 12 este de aproape 73.000 de euro pe lună.