RROMII CA FARAONII Palatele ţigăneşti din cimitire, construite ilegal. Cavourile cu turnuleţe vor fi interzise?

RROMII CA FARAONII Palatele ţigăneşti din cimitire, construite ilegal. Cavourile cu turnuleţe vor fi interzise?

Rromii se îngroapă ca faraonii în cavouri cu turnuleţe

Consiliul Local Timişoara se întâlneşte mâine în şedinţă de Consiliu Local, ocazie cu care se va aproba şi regulamentul de funcţionare a cimitirelor şi crematoriilor din Timişoara. Prin noul regulament, cavourile cu turnuleţe, construite ilegal până acum, sunt interzise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţiganii de mătase din Timişoara nu s-au mulţumit să acapareze străzile centrale şi să „împodobească” imobile istorice cu turnuleţe, dar au intrat şi în cimitire, unde au construit adevărtate „piramide” pentru a se înmormânta ca faraonii. Primăria a pregătit un proiect de interzicere a cavourilor de acest gen, iar documentul scoate la iveală ilegalităţile petrecute chiar sub nasul autorităţilor în ultimii ani.CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO CU "PIRAMIDELE DIN CIMITIRE"


Potrivit regulamentului în vigoare, aprobat în 2005, cavourile nu pot avea mai mult de 1,80 metri şi se pot construi cu un permis de lucru emis de Direcţia de Patrimoniu şi vizat de arhitectul-şef. Regulamentul a fost însă călcat în picioare şi ţiganii au construit în cimitire cavouri cu turnuleţe care ating şi 4-5 metri. „Suntem în procese de demolare, pentru că aşa e în România. În mod normal ar trebui să intrăm cu buldozerele, dar asta e democraţia din România”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

Cavouri, doar în condiţii speciale

În acest context, executivul Primăriei Timişoara a pregătit un proiect de modificare a regulamentului cimitirelor, prin care cavourile supraterane sunt interzise. Excepţie fac personalităţile, pentru care avizul se eliberează de Consiliul Local. De la începutul anului au fost 7 cereri de cavouri supraterane, dar primăria le-a respins pe toate.

citeste totul despre: