Povestea Atelierului de creaţie ce aduce împreună femeile din Timişoara

Povestea Atelierului de creaţie ce aduce împreună femeile din Timişoara

Brăduţii din file de carte

De două ori pe lună, la demisolul unei clădiri de pe bulevardul Rebreanu, zeci de femei de vârste diferite, din contexte sociale diferite, îşi pun mâinile la lucru şi confecţionează fel de fel de obiecte inedite, într-o comuniune rar întâlnită, în cadrul atelierului de artă My Art.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Atelier, femeile învaţă să creeze, să îşi exploreze părţi din personalitate care, într-un alt context ar fi rămas necunoscute. Şi, până la urmă, nu asta e esenţa Atelierului. Sigur, din mâinile iscusite ale doamnelor ies boluri din spirale de hârtie, ceainice ce servesc drept ghivece de flori, coroniţe cu pene sau brăduţi de Crăciun din file de carte. Dar ceea ce face activitatea lor cu totul specială e atmosfera caldă la care fiecare suflet creativ contribuie.

Şase femei, majoritatea cu studii superioare în domeniul artei, sunt cele care fac posibilă întâlnirea bilunară a mâinilor dibace. Ele propun proiecte şi le îndrumă pe participante în realizarea lor. Şi toate acestea fără a urmări vreun profit. „Există o taxă pentru înscriere, dar acoperă doar materialele pe care le folosim la crafturi", a spus Emilia Buciuman, una dintre cele care ajută la funcţionarea făbricuţei de hand-made-uri.

Un timp petrecut cu prietenele

La început, la cursurile de crafturi participau doar câteva doamne. Între timp, numărul lor a crescut foarte mult, astfel încât a fost nevoie să se instituie o listă de aşteptare pentru femeile care s-au înscris după atingerea numărului de 50 de participanţi. „Ne pare rău când trebuie sa refuzăm persoane, dar nu avem posibilitatea de a depăşi acest număr", au declarat fetele de la Atelier.

Pe lângă crafturi, fiecare întâlnire - tematică de altfel - de la Atelier include un moment introspectiv. Astfel, femeile discută pe marginea unor subiecte ca frumuseţea interioară, dragostea în familie sau echilibrul în căsnicie. „Atelierul e un loc unde femeile îşi permit să vină cu problemele de acasă, pentru că e un mediu în care sunt înţelese. E un timp petrecut cu prietenele", a mai spus Emilia Buciuman.

De asemenea, în fiecare an, atelierul My Art organizează Tabăra de Artă: patru zile de meştereli, concursuri, discuţii şi divertisment ad-hoc - scenete şi talent show-uri. „Vrem să oferim femeilor oportunitatea să se rupă de viaţa cotidiană. Chiar şi în concediu, mamele sau soţiile au îndatoriri ce trimt cu gândul la rutină. În Tabăra de Artă, ele pot experimenta vacanţa altfel: împreună cu prietenele, înconjurate de frumos, inspirate", au povestit fetele de la My Art.

Pentru cele ce participă la Atelier, pasiunea pentru creativitate a dat naştere la ceva mai mult decât un club pentru femei: o legătură puternică, o familie.


citeste totul despre: