Patriarhul Daniel, Preafericit cu aur şi lux la întâlnirea de 40 de ani cu colegii de liceu

Absolvent al colegiului din Lugoj, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a reîntâlnit cu colegii. În timp ce foştii lui colegi de liceu se tem pentru pensii scăzute, Patriarhul a coborât dintr-o limuzină de lux şi a făcut donaţii în aur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trinitas TV, televiziunea personală a Patriarhului Daniel, a avut exclusivitate la "ora cea de taină" din Banat

Colegii de odinioară ai Preafericitului Daniel, care a venit în vizită la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, şi-au privit cu pioşenie fostul coleg de clasă. Foştii profesori au venit şi ei să îl vadă pe Patriarh şi să discute cu cel care, înainte de alegerea ca şef al Bisericii Ortodoxe Române, era cunoscut drept Dan-Ilie Ciobotea.


CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO


După „ora de dirigenţie” ţinută de profesorul de sport Francisc Corbeanu, colegii au încercat să depene amintiri din vremea liceului cu Preafericitul Daniel, dar acesta nu a fost prea deschis la conversaţie. Patriarhul a donat şcolii o cruce imensă de aur şi mai multe cărţi pe teme religioase. Discursul invitatului de onoare a fost exclusiv religios. Preafericitul Daniel a participat la o masă festivă. „Ştiam că Daniel va ajunge sus. Avea vocaţie religioasă şi l-am susţinut. A fost un elev special”, a spus fostul diriginte, Francisc Corbeanu.

Fura ceapă din curtea liceului

Înainte să plece la masa gestivă, Patriarhul s-a pozat cu foştii săi colegi, pe care i-a şi binecuvântat apoi. Din cauza programului strict, Daniel nu va mai ajunge la mormântul părinţilor săi din satul natal.

Am locuit împreună în internat, timp de doi ani. Săptămânal mergeam în curtea liceului de unde furam ceapă. Puteam cumpăra orice, numai ceapă nu”, a declarat Emilian Iftode, fost coleg de clasă cu Patriarhul.

Fratele Patriarhului trece la catolicism: "La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele"

GALERIE FOTO CU PATRIARHUL ÎN BANCĂ, LA LICEU
 

Fost profesor de istorie, Dan Popescu, de 89 de ani, este cel mai bătrân dintre invitaţii prezenţi la întâlnirea cu Patriarhul Daniel. „Patriarhul a fost un elev foarte bun. Uneori nu ştia lecţia de istorie, iar atunci primea câteva scaltoace de la profesorul de istorie”, a declarat Dan Popescu.

Cetăţenie de onoare încoronată cu o coajă de pâine

În Iulie 2008, Preafericitul Daniel a trecut printr-un moment penibil în momentul în care se afla într-o vizită oficială la Timişoara, unde trebuia să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Primarul Gheorghe Ciuhandu urma să îi ofere distincţia într-o ceremonie publică, dar chiar înainte de discursul de mulţumire a Patriarhului, o jurnalistă timişoreană a luat cuvântul. Femeia i-a oferit capului bisericii o pungă cu două felii de pâine uscată şi un leu. „Pentru conducătorul Bisericii Ortodoxe nu contează că oamenii mor de foame! I-am adus o bucată de pâine şi 10.000 de lei vechi. L-am întrebat pe Patriarh dacă pentru Biserica Ortodoxă Romană contează că oamenii mor de foame. Mi-a zis că nu", a ţinut să spună jurnalista în faţa publicului. Citeşte aici detalii!


CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU CRUCILE DONATE


CITEŞTE ŞI:

După modelul Patriarhului spoit cu aur, care împarte preţiosul metal în stânga şi în dreapta, în judeţul Braşov, bisericile iau ochii lui Dumnezeu, cu sclipirea cupolelor!

Biserică de criză, la Ghimbav, acoperită cu tablă poleită cu aur din Ucraina

citeste totul despre: