VIDEO Cum se circulă prin „pădurea“ de marcaje din cea mai nouă intersecţie din Timişoara. În prima zi după inaugurare a fost înregistrată şi prima tamponare

VIDEO Cum se circulă prin „pădurea“ de marcaje din cea mai nouă intersecţie din Timişoara. În prima zi după inaugurare a fost înregistrată şi prima tamponare

Imaginile cu intersecţia de la pasajul Jiul, modernizată odată cu extinderea pasajului, au devenit virale pe internet, ajungând totodată şi subiect de glume. În ciuda marcajelor care le dau dureri de cap şoferilor, prin intersecţie se circulă bine. În prima zi după inaugurare a avut loc, însă, şi primul accident. E vorba de o tamponare uşoară.

Pasajul care a costat cu 10 milioane de lei mai puţin decât era estimat. Lucrarea, inaugurată cu cvartet de tromboane

Pasajul care a costat cu 10 milioane de lei mai puţin decât era estimat. Lucrarea, inaugurată cu cvartet de tromboane

Lucrările de extindere a pasajului Jiul din Timişoara, prin care trec 6.000 de maşini pe oră, au fost finalizate, costând cu aproximativ două milioane de euro mai puţin decât era estimat. Potrivit primarului Nicolae Robu, dacă se scad lunile de iarnă în care lucrările au fost sistate, se poate considera că proiectul a fost terminat înainte de termen.

Primarul Timişoarei despre efectele „revoluţiei fiscale” : ,,Vom avea o gaură în buget de 33 de milioane de euro“

Primarul Timişoarei despre efectele „revoluţiei fiscale” : ,,Vom avea o gaură în buget de 33 de milioane de euro“

Timişoara pierde, în urma modificărilor din Codul Fiscal, 33 de milioane de euro din bugetul local, susţine primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Edilul a declarat  vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul filialei PNL Timiş, că măsurile fiscale asumate de Guvernul Tudose vor avea urmări negative pentru majoritatea oraşelor importante din România.

UPDATE Pasajul prin care trec 6.000 de maşini pe oră se deschide astăzi: „S-a făcut o treabă deşteaptă. O să vadă toată lumea”

UPDATE Pasajul prin care trec 6.000 de maşini pe oră se deschide astăzi: „S-a făcut o treabă deşteaptă. O să vadă toată lumea”

Lucrările de extindere la cinci benzi a pasajului Jiul din Timişoara au intrat în linie dreaptă. Potrivit primarului Nicolae Robu, pasajul va fi deschis pe toate cele cinci benzi ale sale de la ora 15.00, la ora 14.00 fiind programată inaugurarea oficială. „S-a făcut o treabă deşteaptă. O să vadă toată lumea”, a declarat Robu.

Un parlamentar se plânge că nu ştie ce proiecte din judeţul său să susţină la Bucureşti: „Chiar nu ne pasă deloc!?”

Un parlamentar se plânge că nu ştie ce proiecte din judeţul său să susţină la Bucureşti: „Chiar nu ne pasă deloc!?”

Deputatul de Timiş, Cornel Sămărtinean (PMP), a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul filialei Timiş a PMP că aşteaptă să fie convocat de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi de primarul Timişoarei, alături de alţi parlamentari de Timiş, la o dezbatere pe marginea proiectelor priporitare ale judeţului Timiş şi ale Timişoarei.

UPDATE VIDEO Sute de sindicalişti, printre care şi IT-işti, contestă în stradă „revoluţia fiscală”: „Bugetari sau privaţi, nu vă mai lăsaţi furaţi”

UPDATE VIDEO Sute de sindicalişti, printre care şi IT-işti, contestă în stradă „revoluţia fiscală”: „Bugetari sau privaţi, nu vă mai lăsaţi furaţi”

Blocul Naţional Sindical (BNS), filiala Timiş a programat pentru vineri, la ora 14, un protest în faţa Prefecturii Timiş faţă de modificările aduse Codului Fiscal. Sindicaliştilor BNS li s-au alăturat şi IT-iştii, nemulţumiţi că în urma „revoluţiei fiscale” pierd 6 la sută din salariu.

În sfârşit, „bomba“ Tel Drum a explodat. Cu un dosar beton, la realizarea căruia a contribuit OLAF-ul european. Nu e vorba de dosare politice, de binom, trinom, că doar nu băgăm şi OLAF-ul în binoame româneşti. Apărarea lui Liviu Dragnea este ridicolă. Îi dă înainte cu statul paralel, cu servicii, cu Pahonţu, cu Iohannis, cu preluarea PSD, basme atât de răsuflate încât nu le mai cred nici membrii PSD.

acum 7 zile · comentarii (9)

Sugestia făcută de ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, pare să fie perfect logică şi limpede precum apa de izvor: în opinia sa, reprezentatul oficial al Federaţiei Ruse spune că „soluţia referendumului“ ar fi cea mai potrivită pentru facilitarea unirii României cu Republica Moldova, asta fiind cea mai bună cale de urmat, şi nu invocarea unor considerente istorice.

acum 9 zile · comentarii (111)

Teoria „războiului lung“ este una clasică şi are reflectări în special în spaţiul ce implică SUA în perioada contemporană, chiar dacă există şi variantele clasice ale războiului de 30 de ani (franco-german, 1618-1648) sau a celui de 100 de ani (între Anglia şi Franţa, 1337-1453). Războiul Coreei, Vietnamul, Afganistanul (pentru SUA după 2001 şi pentru URSS în 1979-1989) sunt câteva mostre ce ilustrează conceptul de război lung.

acum 7 zile · comentarii (49)

Aceştia sunt pilonii pe care a fost construit, săptămânile trecute, evenimentul muzical găzduit de sala de concerte a Conservatorului Marelui Ducat luxemburghez. Mai mult decât un obişnuit eveniment artistic, a fost momentul unor comemorări de aleasă semnificaţie privind poziţionarea actuală a României în spaţiul spiritual, şi nu numai, al Europei.

acum 8 zile · comentarii (1)

Nici o supriză că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu va demisiona în urma noului dosar pe care i l-a deschis DNA. Era clar că şeful PSD va nega toate acuzaţiile, afirmând că este victima unei noi înscenări politice. Dar, de data asta, lucrurile sunt mult mai greu de gestionat de Liviu Dragnea.

acum 8 zile · comentarii (59)

Bitcoin şi alte crypto-monede (care nu sunt emise de bănci centrale/BC) animă de ani buni discuţii între experţi şi între oameni de afaceri privind banii şi viitorul sistemelor bancare. În largă măsură, această conversaţie a fost stimulată de criza financiară şi de provocările cu care se confruntă băncile centrale ca bănci de emisiune, ca reglementatori şi supraveghetori ai sistemelor bancare.

acum 20 zile · comentarii (7)

Ediţia a 27-a a Festivalului Naţional de Teatru şi-a închis luni seară porţile cu un eveniment de excepţie: prezenţa pe scena Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti a cunoscutei actriţe franceze Juliette Binoche, în spectacolul-eveniment, „Vaille Que Vivre/ Să trăieşti orice ar fi (Barbara)“.

acum 21 zile · comentarii (3)

Toamna muzicală este îmbogăţită în fiecare an de recitalurile pe care distinsa soprană le iniţiază în contextul aducerii în prim plan a liedului românesc şi universal, ca pandant al marilor evenimente desfăşurate sub auspiciile Festivalului şi Concursului Internaţional „Hariclea Darclée“, în care opera este regina absolută.

acum 21 zile · comentarii (0)

În data de 12 septembrie 2017, pagina televiziunii turce trtworld.com publica ştirea despre prima tranşă plătită de Turcia pentru noul sistem defensiv de rachete sol aer S400 produs de ruşi. La prima vedere, articolul relatează obiectiv evenimentul şi trece cititorul prin toate etapele negocierilor. În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa.

acum 22 zile · comentarii (51)

Eram studentă când am aflat povestea criminalului de război Androhov din Bulci. Făceam parte din Asociaţia culturală Ariergarda din Timişoara şi am început să investigăm cazul unui posibil criminal de război, un soi de doctor Mengele, care lucra într-un lagăr şi care s-ar fi refugiat la finalul conflagraţiei mondiale în comuna Bata, satul Bulci, judeţul Arad.

acum 11 luni · comentarii (12)

Aveam vreo 14 ani pe atunci şi adormeam seara cu groaza că o să pice şi peste noi o bombă până dimineaţă. La vecinii încă iugoslavi era război, asta auzeam peste tot, iar lăţimea Dunării nu mai părea destulă ca să ne separe de o lume a violenţei şi a morţii. În unele nopţi puteam să jur că se aude bubuitul rachetelor de croazieră.

acum 12 luni · comentarii (12)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 4 ani · comentarii (17)
Postari Recente