Cele mai importante ştiri din regiune publicate în cotidianul "Adevărul" şi ediţiile locale ale cotidianului "Adevărul de Seară".
Timişoara: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri din regiune publicate în cotidianul "Adevărul" şi ediţiile locale ale cotidianului "Adevărul de Seară".
A consiliat 467 de mame să nu renunţe la copiii lor nenăscuţi şi a organizat o serbare cu „fiinţele salvate”, care astăzi au în jur de nouă ani.
Tinerii au lăsat astăzi secţiile de votare în seama pensionarilor.
Copiulul în vârstă de 16 luni s-a spânzurat, sâmbătă seara, cu cureaua unui ghiozdănel, care a ajuns accidental în pătuţul copilului.
Pentru prima dată, timişorenii au o zi liberă după sărbătorirea Rusaliilor. Mini vacanţa luată cu această ocazie nu a adus niciun profit agenţiilor de turism.
Reţeaua, numită în engleză ,,Couchsurfing”, în traducere liberă ,,turism de canapea”, este alternativa economică la calătoriile costisitoare în modul clasic.
De-a lungul timpului, pe scena de la Periam Port, au urcat nume grele ale muzicii rock şi punk.
Artista din Timişoara desenează pe maşini după ce s-a inspirat din emisiunea „Pimp my ride”.
Tabela arăta la finalul meciului 4-2 în favoarea echipei oaspete. Clujencele au înscris trei goluri în prima repriză şi au deschis scorul la 30 de secunde de la debutul meciului.
Timişorenii ignoră alegerile pentru Parlamentul European.
Doi tineri au ajuns la Spitalul Municipal Timişoara, duminică la orele amiezii, după ce au fost răsturnaţi cu maşina la sensul giratoriu din Complexul Studenţesc.
Atitudine incredibilă a şefului Poliţiei Timiş, Săndel Palade, care susţine nonşalant că nu e nimic anormal în incidentele violente tot mai dese din capitala Banatului.
Timişoara se transformă într-un oraş nesigur din cauza incidentelor sângeroase.
Numele fostului fotbalist este rostit şi acum cu bucurie de suporterii timişoreni. La 44 de ani, mijlocaşul antrenează juniori la „Poli”.
Blondă, fermecătoare şi plină de viaţă, Jeanette d’Honrath din Koln a fost cea dintâi dragoste a marelui compozitor.
Atacul cu rachete de vineri pe sâmbătă noapte împotriva celor trei ţinte ale lanţului de fabricare, stocare şi comandă a programului chimic al regimului Al Assad are o consistenţă mult mai mare şi e doar vârful icebergului în mişcarea de şah făcută de cei trei membri permanenţi occidentali al Consiliului de Securitate al ONU: Franţa, Marea Britanie şi SUA.
În mod normal, după 1989 toate bazaconiile inventate de bolşevici pentru sport şi cultură ar fi trebuit să dispară. Echipele de fotbal să găsească suporteri şi oameni de afaceri dispuşi să investească (aşa cum e în toată lumea civilizată), sportivii din întrecerile individuale să găsească sponsori şi entităţi non-profit care să-i ajute, lăutarii să se întoarcă la lăutăria lor, cu bilet de intrare şi onorariu negociat. Dar n-a fost aşa...
„Ţinte imposibile“ deoarece, odată lovite, ar provoca imediat internaţionalizarea stării conflictuale de acum şi ar deschide porţile războiului.
Weekendul trecut a fost meci mare în Liga a patra de fotbal: Steaua a jucat cu Rapid. Chiar dacă rivalitatea dintre cele doua echipe este arhicunoscută şi, nu de puţine ori, meciurile dintre cele două echipe au devenit un etalon al frumuseţii fotbalului, jocul de sâmbătă va rămâne în istorie ca un simbol al grotescului şi al urii împroşcate fără nici un discernământ.
„Dacă sunteţi aleasă, soţul meu nu mă va mai lovi niciodată“, i-a declarat o alegătoare. Era un sentiment sobru prin faptul că reprezentam un rezervor al viselor şi aspiraţiilor atâtor oameni care aveau aşteptări mari de la noi
Adevărata problemă nu este ministrul Valentin Popa. El e doar un agent mai lipsit de pudoare al viciilor tolerate care au cuprins de multă vreme şcoala din România.
Nicio surpriză în evoluţiile legate de cererea ministrului Justiţiei privind revocarea procurorului-şef DNA. Preşedintele a rămas consecvent primei sale declaraţii şi a respins solicitarea de revocare, ministrul Justiţiei a anunţat că va sesiza Curtea Constituţinală, iar Liviu Dragnea a declarat că guvernul îl va susţine pe Tudorel Toader şi va trimite sesizarea la CCR.
Jurnalistul şi scriitorul Pavel Păduraru vorbeşte în premieră, pentru publicaţia noastră, într-un dialog cu Natalia Jurminskaya, despre ziua de 17 aprilie 2015, care l-ar fi determinat să scrie prima carte despre furtul miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova - romanul „Moartea lui Igor Alexandrovici“ (Ed. Paralela 45, 2017).
Aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unora nepregătiţi filosofic pentru ea. Li se urcă la cap! Iar ei derapează în paranoia, grandomanie, mitomanie. Îşi pierd bunul simţ şi contactul cu realitatea. Iar atitudinea ministrului Tudorel Toader este o perfectă ilustrarea a celor de mai sus. Nu contează ce spun alţi jurişti, comentatori care se pricep, contează doar ce are în cap domnia sa.
Ca oricare altă instituţie, şi „Târgul de carte GAUDEAMUS“ are o geneză şi un parcurs. În anul 1995 am fost numit Preşedinte-Director General (PDG) al „Societăţii Române de Radiodifuziune“ (S.R.R). În anul anterior apăruse „Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea“ celor două servicii mass-media publice, Televiziunea şi Radiodifuziunea.
Am citit în ultimii ani - constat cu stupoare câţi sunt, zece la număr, exclamând fugit irreparabile tempus! - câteva cărţi excepţionale dedicate Franţei.
În nemărginita lui înţelepciune electorală, Dumnezeu s-a folosit de un bozgor pentru a ne păzi de prostie. Utilizat de atîtea ori anapoda, conceptul de „bozgor“ e singurul argument românesc serios împotriva lui Viktor Orban.
Sâmbătă 14 aprilie, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a găzduit un eveniment special, prilejuit de aniversarea celor 80 de ani ai baritonului şi profesorului universitar Nicolae Constantinescu, unul dintre importanţii artişti ai Operei bucureştene, însemnat cadru didactic al prestigioasei instituţii de învăţământ care, demnă de toată lauda, a găsit de cuviinţă să-l onoreze printr-o sărbătorire strălucită.
Niciodată de la căderea Cortinei de Fier nu a mai fost atât de multă tensiune între Estul şi Vestul Europei. Iar gazoductul Nord Stream 2 nu face decât să arate cine îşi doreşte, cu adevărat, să existe o Uniune cu două viteze. Oare este legitim ca interesele economice ale unei naţiuni să prevaleze în faţa proiectelor de integrare energetică propuse de Bruxelles? Va fi Estul Europei o afacere la mica înţelegere între Rusia şi Germania?
Aţi avut vreodată curiozitatea să parcurgeţi bugetul de venituri şi cheltuieli al localităţii unde locuiţi şi plătiţi taxe şi impozite? Va spun că merită şi, mai mult, dacă dorim să devenim cu adevăraţi cetăţeni implicaţi în viaţa urbei, trebuie să ne rupem câteva ore din timpul nostru pentru a vedea ce se-ntâmplă cu banii strânşi din taxele şi impozitele noastre.
Cercetările medicale recente evidenţiază riscuri severe pentru sănătatea oamenilor care trăiesc în microzone create defectuos pe rutele „solidarităţilor“ între samsarii imobiliari şi autorizări în construcţii. În mod cert, prin mecanisme biologice şi toxicologice foarte sensibile la nivel celular şi molecular se produc „defecte“ genetice incontrolabile şi ireversibile cu consecinţe grave. Este corupţia care ucide pe termen mediu şi lung.
De când cu rachetele americane, britanice şi franceze care au lovit Siria, văd că iar au apărut la noi „pacifiştii“. Am pus între ghilimele fiindcă lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Realitatea e că, în decursul timpului, foarte multe regimuri autoritare s-au pretins pacifiste, deşi ele voiau pace într-un singur sens: să fie lăsate în pace să facă ce vor, tot aşa cum hoţii vor liniştea în care pot fura.
Erminia Lucuţ este o adolescentă de 15 ani care, abandonată de tată, a renunţat la dans pentru a deveni pilot. Ea este româncă şi locuieşte în Italia.
A fost o noapte caldă şi blândă, ca niciodată în acest colţ de lume. După o zi de ploaie, în toamna gri care ţine loc de primăvară.
Privesc de mai mulţi ani, cu crescândă admiraţie, eforturile profesorului Alexandru Bantoş de a scoate la Chişinău o revistă intitulată „Limba română“.
Ce este un strawman? Este o eroare logică bazată pe denaturarea opiniei oponentului. Când construieşti un om de paie, reformulezi opinia oponentului astfel încât să fie mai uşor de combătut. Un asemenea argument are două obiective: să convingă un anumit public şi să distragă atenţia de la argumentul iniţial al oponentului; în fapt, argumentul iniţial nu este refuzat.
Cele mai bune sushi şi cele mai bune sashimi din Bucureşti în 2018 sunt la Argentine! A treia finală care s-a încheiat din competiţia Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureştii pe 2018 a fost cea de la Sushi, Sashimi, Ramen şi Udon, cu câte o subcategorie separată pentru fiecare dintre acestea.
În Timişoara s-au alocat 180.000 de lei pentru mutarea în oraş a unui festival de film din Mediaş. Totul s-a întâmplat atunci când viceprimarul Dan Diaconu a propus, în Consiliul Local, organizarea la Timişoara a „Festivalului Filmului Central European“.
Eram studentă când am aflat povestea criminalului de război Androhov din Bulci. Făceam parte din Asociaţia culturală Ariergarda din Timişoara şi am început să investigăm cazul unui posibil criminal de război, un soi de doctor Mengele, care lucra într-un lagăr şi care s-ar fi refugiat la finalul conflagraţiei mondiale în comuna Bata, satul Bulci, judeţul Arad.
Aveam vreo 14 ani pe atunci şi adormeam seara cu groaza că o să pice şi peste noi o bombă până dimineaţă. La vecinii încă iugoslavi era război, asta auzeam peste tot, iar lăţimea Dunării nu mai părea destulă ca să ne separe de o lume a violenţei şi a morţii. În unele nopţi puteam să jur că se aude bubuitul rachetelor de croazieră.
Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.
Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.