Motivul pentru care Dacian Cioloş refuză să aibă coloană oficială. Ce preferă să facă premierul şi ce crede că e mai important decât regulile şi protecţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Timişoara pentru conferirea titlului de Doctor Honoris Causa prietenului său Jose Manuel Barroso, premierul României, Dacian Cioloş, a explicat motivul pentru care refuză să se deplaseze cu o coloană oficială. Prim-ministrul a declarat că preferă să se trezească dimineaţa cu 10-15 minute mai repede.

Premierul Dacian Cioloş a participat, vineri, la un eveniment festiv organizat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul căruia i s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa fostului preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. Dacian Cioloş a venit la Timişoara fără coloană oficială, însoţit doar de ofiţeri SPP. În cadrul unei conferinţe de presă, la solicitarea jurnaliştilor, premierul a explicat de ce nu foloseşte coloana oficială pentru care fostul vicepremier Gabriel Oprea are acum probleme la DNA.

„Sunt nişte reguli minime pe care SPP-ul, conform legii, trebuie să le asigure. Nu am folosit Poliţie şi nici nu o să folosesc niciodată. Prefer să mă trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca să ajung la birou la timp decât să zăpăcesc lumea de cap în Bucureşti sau în altă parte. E o chestie de bun simţ, dincolo de reguli, de protecţie şi aşa mai departe. Trăim într-o societate modernă în care, indiferent că unul e prim-ministru şi altul e muncitor, trebuie să ne simţim la fel de cetăţeni. Trebuie să ne asumăm fiecare rolul acesta de cetăţean înainte de a ne pune în faţă funcţia pe care o avem, care e vremelnică şi e trecătoare”, a declarat premierul Dacian Cioloş în cadrul conferinţei de presă susţinute la Universitatea de Vest. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite