Medic stomatolog, despre moda nefastă a implanturilor dentare: „E ca şi cum ţi-ai pierde picioarele şi-ţi iei scaun cu rotile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacient la stomatolog
Pacient la stomatolog

Implantul dentar este, de câţiva ani, mai accesibil pentru buzunarele românilor. Medicii stomatologi au însă rezerve când vine vorba de o asemenea intervenţie.

Implantul dentar a devenit de câţiva ani o modă şi la noi în ţară. Datorită preţurilor rezonabile, din ce în ce mai mulţi români aleg să facă o asemenea intervenţie stomatologică. Cu toate acestea, medicii stomatologi nu recomandă implanturile decât în situaţii extreme.

„Implantul dentar este de fapt un şurub de titan care se înşurubează în os, care ţine locul rădăcinii dintelui, cea care ţinea de fapt parte de sus, coroana dintelui. E «modernă» de vreo 30-40 de ani, dar în România a ajuns acum destul de la modă. Probabil că preţul a devenit accesibil şi pentru că foarte mulţi oameni o văd ca pe o soluţie «high-tech». E o soluţie avansată, dar nu este nici pe departe de dorit a înlocui un dinte cu un implant”, spune Horia Colibăşanu. 

Stomatologul susţine că un implant, adică şurubul de titan, nu are nici pe departe calităţile pe care le-a avut rădăcina dintelui. Nu are elasticitate şi nici rezistenţă biologică.

“E ca şi cum ţi-ai pierde picioarele şi îţi iei un scaun cu rotile. Diferenţa e foarte mare. Opinia mea e că un implant trebuie să fie ultima soluţie pe care o are pacientul. Din păcate, mulţi oameni ajung în situaţii de acest gen tocmai din cauza unor lucrări prost făcute de stomatologi”, a mai spus Horia Colibăşanu. 

Sfatul medicului stomatolog este ca oamenii să aibă cât mai mult grijă de dinţi, să îi trateze la timp şi să facă tot ce pot pentru a-i păstra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite