Maidanezii timişeni ajung în Europa: "Am trimis în Germania 30 de câini cu probleme de handicap"

Maidanezii timişeni ajung în Europa:

Maidanezii cu probleme ajung la familii din Germania. Foto: Adevărul

Asociaţia pentru protecţia animalelor Pet Hope transportă câinii şi pisicile fără stăpâni în Germania, Anglia şi Olanda. Timp de doi ani, asociaţia Pet Hope din Timişoara a plasat în Germania peste 400 de căţei şi pisici.

Ştiri pe aceeaşi temă

De puţin timp însă, maidanezii din capitala Banatului au început să îi bucure şi pe cei din Anglia şi Olanda, unde au ajuns recent primele transporturi de animale. „Există de doi ani o colaborare fructuoasă între noi şi mai multe organizaţii din Germania. Acum am făcut legături şi în Anglia şi Olanda, unde au ajuns deja primii câini. Luni ne-am întors de la Bremen şi de lângă Hamburg, unde am lăsat 22 de câini şi nouă pisici”, a declarat Raluca Ceauşu, de la Asociaţia Pet Hope. Animalele care ajung în occident sunt alese dintr-o bază de date unde sunt poze, detalii despre vârstă, sex, talie şi chiar un scurtă istoric al câinilor sau pisicilor. Străinii plătesc pentru transport, dar şi pentru o parte din tratamentul la care au fost supuse nefericitele patrupede.


Adopţii şi pentru câinii cu probleme


Toţi câinii care ajung peste hotare sunt sterilizaţi, deparazitaţi şi supuşi tratamentelor dacă au probleme medicale. Reprezentanţii Pet Hope povestesc cu emoţie întâlnirea dintre noii stăpâni cu viitoarii membri de familie. Occidentalii nu sunt interesaţi să aibe câini de rasă, ei ataşându-se la fel de bine şi de maidanezi. Mai mult, aceştia nu ţin cont nici de eventualele proble de handicap ale animalelor. „Se caută în special câinii cu talie mică şi medie. Sunt multe diferenţe între noi şi ei. În ultima perioadă am trimis 30 de câini cu diferire probleme de handicap. Acum trei săptămâni am trimis un câine cu trei picioare, un câine cu diabet şi o pisică tot cu trei picioare, dintre care într-unul avea şi o tijă”, a povestit Ceauşu.


Asociaţia Pet Hope a semnat în toamnă un protocol cu Primăria pentru sterilizarea câinilor vagabonzi. „Vrem să urmăm exemplul celor de la Oradea, unde s-a rezolvat problema câinilor. Căutăm un teren pe care să ne construim un adăpost, unde să putem să ne ocupăm de câinii cu probleme. Cei de la Oradea au o rulotă în care se face sterilizarea şi se tratează problemele de urgenţă”, a mai a spus Raluca Ceauşu.citeste totul despre: