GALERIE FOTO Şunca, mielul şi ouăle fierte, obiceiuri culinare de Paşti în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un post prelungit, mâncarea grea creează probleme multora dintre noi. Însă, consumate cu moderaţie, alimentele tradiţionale completează aşa cum se cuvine sărbătoarea Învierii.

Începând cu Joia Mare, românii încep să încondeieze ouăle. Deşi acum ai nenumărate variante, mulţi preferă în continuare metode tradiţionale, cum ar fi înroşirea ouălor cu ajutorul cojilor de ceapă. Ouăle roşii se ciocnesc doar după slujba de Înviere.

Tradiţii culinare de Paşti

Pentru cei care locuiesc în Banat, masa de Paşti a împrumutat câte ceva de la numeroasele etnii care convieţuiesc aici. În Sâmbăta Mare este tradiţională tăierea mielului, iar în Banat se fierbe şuncă, iar în apa rămasă se fierb ouă, care sunt de obicei lăsate nevopsite.

Sărbătoarea pascală este un prilej pentru gospodine de a-şi demonstra abilitatea de a coace dulciuri, iar în vremurile recente mulţi dintre bănăţeni fac şi pască. Drobul din măruntaie de miel, dar nu numai, este de asemenea la mare cinste.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite