FOTO O statuie înfricoşătoare, înaltă de trei metri, a apărut lângă zidul Penitenciarului din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima galerie de artă contemporană fără pereţi s-a deschis pe ruinele vechii cazarme din Timişoara, lângă Penitenciarul "Popa Şapcă".

GALERIE FOTO 

Grupul artistic Baraka a inaugurat o galerie de artă contemporană în aer liber, deasupra ruinelor fostei cazărmi a Timişoarei, lângă Penitenciar. Spaţiul a fost pus la dispoziţia tinerilor de către Universitatea de Vest. 

Deschiderea galeriei s-a realizat cu prezentartea unei instalaţii de artă contemporană care reinterpretează unul din cele mai cunoscute monumente din lume, Cristo Redentor, amplasat la sud de Rio – Brazilia- pe muntele Corcovado.

Lucrarea poartă numele: ”Isus Cristos în Rio de Janeiro (şi toate rugăciunile pe care Baraka le-a făcut pentru inspiraţia grupului)”. 

Silueta masculină înaltă de 1,90, îmbrăcată în costum impregnat în răşină, cu cămaşă albă, mască de gaze şi copex de câţiva metri care se termină într-un craniu, e aşezată pe un soclu de beton, înalt de un metru. 

image

Instalaţia reprezintă începutul unei serii de intervenţii culturale în spaţiul public, ce vor urma de-a lungul următoarelor şase luni, punctul culminant urmând să aibă loc în această toamnă, transmit artiştii. 

Baraka are la bază un grup de artişti vizuali masteranzi ai Facultăţii de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. 

image

Cei patru artişti, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu şi Mihai Toth, au în CV expoziţii şi evenimente culturale locale şi internaţionale, rezidenţe şi tabere artistice în străinătate (Ungaria, Serbia, Argentina), şi au dobândit, deja, premii importante din partea Uniunii Artiştilor Plastici. 

Instalaţia poate fi vizitată zilnic. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite