FOTO Avram Iancu a cucerit şi ultima capitală de pe traseul Dunării. Supriza plăcută de care a avut parte în Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, care şi-a propus să străbată Dunărea înot, de la izvor până la vărsare, a ajuns în Belgrad. Românul a fost primit cu braţele deschise în capitala Serbiei, unde a avut parte şi de o supriză.

Plecat în urmă cu o lună să străbată Dunărea de la un capăt la altul, înot, fără echipament de protecţie, bibliotecarul hunedorean Avram Iancu a ajuns joi, 10 august, în Belgrad, ultima capitală de pe traseul Dunării. Pe pagina sa de Facebook, Avram Iancu a anunţat că a ajuns cu bine în Belgrad, unde a avut parte de o surpriză, o consilieră din cadrul Ambasadei înotând alături de el trei kilometri. 
 

„În sfârşit am ajuns la Belgrad, ultima capitală dunăreană. Am trecut şi de confluenţa râului Sava cu Dunărea. Apa acestui râu este mult mai caldă decât cea a Dunării. Am avut surpriza plăcută ca domna Mihaela Osorio, însărcinat cu afaceri a.i. pe lângă Ambasada României la Belgrad, să mă însoţească înot 3 km. Felicitări pentru calităţile evidente de înotător. Mulţumesc presei din Serbia care a arătat un interes deosebit pentru efortul meu. Mulţumesc tuturor colaboratorilor. La finalul unei zile epuizante din cauza valurilor ridicate de vântul din faţă, am parcurs 29 de km, făcând ultimii 2 km pe întuneric. Mai am 83 de km până la Baziaş. Trăiască România!”, este mesajul postat de Avram Iancu pe pagina sa de Facebook. 

image

În 21 iunie, bibliotecarul în vârstă de 41 de ani, din Petroşani, a pornit înot, fără costum de neopren, de la izvoarele Dunării, din Munţii Pădurea Neagră (Germania) spre Delta Dunării, într-o cursă care se va desfăşura în 60 de zile, potrivit acestuia, şi care va însuma 2.860 de kilometri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite