EXCLUSIV Legendara formație Phoenix, care sărbătorește 50 de ani, va avea statuie în Timișoara

EXCLUSIV Legendara formație Phoenix, care sărbătorește 50 de ani, va avea statuie în Timișoara

Nicu Covaci

Trupa Phoenix sărbătoreşte în această toamnă 50 de ani de existenţă, aidoma celor de la Rolling Stones. Cea mai longevivă formaţie din România va oferi câteva mari surprize cu ocazia semicentenarului

Ştiri pe aceeaşi temă

Legendara formaţie Phoenix va avea un monument la Timişoara. Vestea a fost dată chiar de Nicu Covaci, liderul celei mai longevive formaţii din România, Phoenix sărbătorind în acest an 50 de ani de existenţă.

„Ideea cu monumentul a venit din partea unui cetăţean american de origine sârbă. El m-a contactat și s-a oferit să finanţeze toate costurile. Nu vreau să mă laud că îmi fac mie statuie, dar Phoenix merită aşa ceva în Timişoara. I-am scris și primarului Nicolae Robu. Sper să găsească un loc adecvat”, a declarat Nicu Covaci.

Acesta a dezvăluit şi cum va arăta monumentul. „La bază va fi un fel de munte, pe care vor sta câteva boxe, care vor aminti de Marsalurile cu care i-am scos din ţară pe băieţi. Urmează o coloană cu figurile celor care au trecut prin Phoenix. În partea de sus va fi o pasăre. Pasărea Phoenix. Vom căuta soluţii ca acea pasăre să ardă mereu, să iasă cumva flăcări”, a povestit Covaci.Concert pentru semicentenar


Prezent la Timişoara, liderul carismatic al Phoenixului, Nicu Covaci, ne-a dezvăluit şi surprizele şi proiectele pe care le pregătește pentru semicentenar. Aniversările de 40 de ani şi 45 de ani au avut loc la Bucureşti, însă, de această dată, marele concert va avea loc în oraşul în care s-a născuit Phoenix.

Prin septembrie-octombrie a apărut ideea de formaţie. Iniţial eram o brigadă artistică. Eram orchestra brigăzii artistice a şcolii nr.2. Brigada s-a desfinţat, dar noi am rămas. Iniţial ne-am numit Sfinţii. De atunci au trecut 50 de ani. În Anglia, Rolling Stones sunt purtaţi pe braţe...

Noi suntem legenda tristă în România. M-am gândit la un eveniment grandios în care să facem trecerea în timp. La un moment dat, bătrânii vor fi fi înlocuiţi pe scenă, unul câte unul, de câte un tânăr interpret”, a spus Nicu Covaci.La acest concert, gândit să aibă loc în luna decembrie, Nicu Covaci va invita numeroşi artişti din România, care nu au avut de-a face cu Phoenix, dar care au scris istorie în ţară. „Margareta Pâslaru se bucură să cânte <Hei tramvai>. Mihaela Mihai, Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaş sunt doar câţiva din artiştii mari ai României. Am şi oamenii mei de dincolo. De la formaţii celebre din Anglia şi Spania. Nu vreau să dezvălui toate surprizele.

Cert este că nu vor apărea pe scenă numeroşii muzicieni care au trecut prin Phoenix şi au părăsit grupul din diferite motive”, a mai spus Covaci.


citeste totul despre: