Escrocii Radisson, fostul şef al Gărzii Financiare Timiş şi fiul lui au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Escrocii Radisson au încercat să scape de arest
Timişoara: Escrocii Radisson au încercat să scape de arest

Departamentul Naţional Anticorupţie a deferit Justiţiei şapte persoane implicate în escrocheria imobiliară care a produs o fraudă de trei milioane de euro. Escrocii Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy sunt acuzaţi de mai multe înşelăciuni. Nistor va fi judecat şi pentru fals şi dare de mită. Ionel Olari, fostul şef al Gărzii Financiare Timiş, e acuzat că a luat mită. Fiul lui Olari a fost şi el trimis în judecată pentru compl

Cele şapte persoane considerate vinovate de păgubirea a zeci de victime din toată zona de Vest a României vor fi judecate de Tribunalul Bucureşti.

Escrocheria Rasisson: 109 păgubiţi, pagubă de 2,9 milioane de euro

În rechizitoriul prin care escrocheria Radisson este trimisă în faţa judecătorilor se arată că escrocii au acţionat în perioada februarie 2005 - ianuarie 2008. Procurorul care a anchetat cazul a stabilit că numărul total al victimelor este de peste 100.



„În perioada februarie 2005 - ianuarie 2008, inculpaţii Nadasdy Andreas (foto sus), Nistor Ciprian (foto jos) şi Cojocariu Dumitru, pretinzând că sunt dezvoltători imobiliari, au indus în eroare un mare număr de persoane cu prilejul încheierii şi executării a 109 contracte având ca obiect construcţia şi vânzarea unor apartamente. Inculpaţii au cauzat persoanelor înşelate un prejudiciu în valoare totală de 2.963.827 euro, reprezentând sumele de bani încasate cu titlu de plată integrală sau avans din preţul locuinţelor contractate" se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de DNA Bucureşti.


Timişoara: DNA confirmă arestările din dosarul Radisson şi escrocheria dezvăluită de reporterii Adevărul Timişoara: Cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României în 50 de volume de dosar DNA

Ţeapa Celebrity: 7 păgubiţi, 109.700 de euro pagubă

Andreas Nadasdy mai este acuzat că, în anul 2005, a înfiinţat firma Celebrity Group prin care a promis construirea unul bloc de apartamente şi a încheiat şapte contracte de vânzare în valoare totală de 109.700 euro. Blocul, care trebuia ridicat în Zona Soarelui din Timişoara nu s-a mai finalizat. Surse apropiate anchetei au spus că procurorii au descoperit că nu exista nici măcar autorizaţie de construcţie. Acum, pe locul pe care Nadsasdy a spus că ridică locuinţe sunt bălării.


FOTO: Şeful DNA Timişoara, Vasile Vlad Speriusi a muşamalizat iniţial dosarul

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au stat la masă cu magistraţi

Ultima escrocherie Flat Invest: 25.000 de euro fraudă

Procurorii DNA au mai probat faptul că, în iulie 2008, Nadasdy, Nistor şi Cojocariu au înfiinţat o firmă în Bucureşti, unde au mai înşelat două persoane cu 25.000 de euro. Societatea Flat Invest a fost gândită pe acelaşi calapod ca escrocheria Radisson. Cei trei au promis vânzarea unui apartament.

Şpaga şefului de la Fisc, Ionel Olari: 22.000 de euro

Procurorii au mai trimis instanţei probe care indică faptul că escrocii Radisson au dat mită în valoare de peste 22.000 de euro fostului şef al Gărzii Financiare Timiş, Ionel Olari (foto jos). Acesta a primit, în mai multe tranşe, excursii în valoare de 54.000 de lei.



Olari a încasat şi direct bani de la Nistor şi Nadasdy. „Olari a încasat eşalonat suma de 38.500 lei, în baza unui contract fictiv de publicitate. În schimbul mitei, inculpatul Olari Ionel Gheorghe nu a verificat activitatea desfăşurată de S.C. RADISSON INVEST S.R.L., S.C. RADISSON INVESTMENT GROUP S.R.L. şi S.C. RADISSON BUILDING S.R.L., neaplicând sancţiuni reprezentanţilor acestor agenţi economici, acte care făceau parte din îndatoririle de serviciu ale inculpatului", a mai informat DNA.  Fiul lui Olari, Răzvan Ionuţ, a fost şi el trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită.


FOTO: Zeci de păgubiţi au protestat în faţa sediului DNA Timişoara când procurorii de aici au încercat să închidă dosarul

Olari priveşte spre un viitor care nu se arată prea roz
image

Falsurile lui Nistor la Registrul Comerţului

Nistor mai este acuzat că a minţit la Registrul Comerţului că nu are cazier penal, pentru a putea să fie asociat la cele patru firme cu care a comis escrocheriile. Falsurile s-au produs în 7 martie 2005, 23 iunie 2005 şi 20 octombrie 2005. „Inculpatul Nistor Ciprian, în vederea dobândirii calităţii de asociat a declarat necorespunzător adevărului că nu are antecedente penale şi că nu a fost condamnat pentru săvârşirea vreunei infracţiuni, înscrisurile fiind folosite ulterior de către susnumit la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în scopul menţionat. În realitate, Nistor Ciprian fusese condamnat definitiv prin două sentinţe penale definitive", se mai arată în comunicatul DNA.

CLICK AICI pentru a vedea motivarea arestării lui Ionel Olari


image

Fiul lui Olari tocmit martori mincinoşi

Două persoane, care au încercat să îl scoată basma curată pe Ionel Olari şi fiul acestuia, au fost şi ele trimise în judecată.  Gheorghe Stanciu şi Dumitru Mareş au fost puşi sub acuzare pentru că au minţit în faţa procurorilor DNA. Stanciu Gheorghe a susţinut iniţial că Ionel Olari ar fi plătit lui Nistor Ciprian 3.500 de euro pentru excursiile achitate unei firme de turism, pe numele lui Olari, direct din conturile Radisson. Dumitru Mareş a minţit în faţa procurorilor că l-a văzut pe fiul lui Olari când i-a plătit lui Nistor 7.000 de lei pentru o excursie în Thailanda.

Au casele puse sub sechestru

Casele lui Olari senior şi Olari junior au fost puse sub sechestru la cererea procurorilor anticorupţie. Olari, care a fost numit şef al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş a pierdut şi această funcţie după ce a stat arestat preventiv mai multe luni. Nadasdy şi Nistor au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, având mandat până la  data de 3 aprilie 2010. Restul inculpaţilor sunt judecaţi în libertate.

Alte nume grele

Un alt nume apărut în scandal este cel al lui Dumitru Popovici, fost şef al Finanţelor Publice. Acesta a fost acuzat de surse din Poliţie că a tergiversat ancheta prin întârzierea definitivării unor controale. Chiar şi numele fostului şef al DNA Timişoara, Vasile Vlad Speriusi e legat de scandalul Radisson. Speriusi, alături de alţi procurori şi magistraţi importanţi, au participat la o petrecere dată de familia Olari, unde invitaţi au fost şi escrocii Radisson.

Vasile Vlad Speriusi, fost şef al DNA Timişoara, a recunoscut acum câteva luni că a participat la acea petrecere şi a indicat chiar numele unor procurori de la Parchetul Curţii de Apel care au mai stat la masă cu escrocii Radisson. „Care este problema ? Au fost şi de la Parchetul Curţii şi judecători. Oameni care am fost invitaţi”, a spus Speriusi. Ulterior, când păgubiţii Radisson au insistat cu plângerile penale, sub şefia lui Speriusi, DNA Timişoara a emis o soluţie de NUP în acest dosar, prin care escrocii scăpat basma curată. În aceeaşi soluţie, instituţia condusă de Speriusi arăta că Ionel Ionel Olari nu se face vinovat de nicio faptă penală.

Citeşte şi alte detalii interesante despre cea mai mare escrocherie din Vestul României:

Cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României a început cu 100.000 de euro

EXCLUSIV Amendă record pentru avocatul unui arestat în cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

EXCLUSIV Cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României


VEZI VIDEO CU DEZVĂLUIRILE ZIARIŞTILOR ADEVĂRUL DE SEARĂ TIMIŞOARA:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite