Cum a ajuns o educatoare fără nicio abatere disciplinară în carieră să-şi ucidă în mod brutal fiica de 4 ani. „Mi-e şi groază să mă întâlnesc cu colegii mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O educatoare de 39 de ani din Timişoara a şocat o comunitate întreagă după ce şi-a ucis fiica de 4 ani, căreia i-a tăiat venele şi a scufundat-o în cadă. La 12 ore de la tragedie, directoarea grădiniţei la care lucra femeia e încă în stare de şoc.

UPDATE: Oana Neţ, educatoarea acuzată că şi-a ucis fetiţa în vârstă de patru ani a fost reţinută pentru 24 de ore urmând a fi prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Potrivit opiniatimisoarei.ro, în cele trei ore de audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, femeia le-a declarat procurorilor că nu are o explicaţie logică pentru gestul său, mărturisind că a fost măcinată de gândul despărţirii de soţul său, iar asta i-ar fi întunecat mintea. 

O întreagă comunitate din Timiş este în stare de şoc după o crimă care a avut loc marţi seara, 13 martie, pe strada Tibrului din cartierul timişorean Ronaţ.

Oana Neţ (39 de ani), educatoare la grădiniţa din satul Murani, comuna Pişchia, judeţul Timiş, este suspectată că şi-a omorât fiica de patru ani, căreia i-ar fi tăiat venele şi ar fi înecat-o în baie. Potrivit tion.ro, femeia s-ar fi certat cu soţul şi, pentru a se răzbuna pe el, şi-ar fi omorât fiica. Ulterior, femeia a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile.

Chiar în timp ce Poliţia făcea cercetări la faţa locului femeii i s-a făcut rău după ce a băut ierbicid în încercarea de a se sinucide. Un echipaj SMURD ajuns la faţa locului a dus-o pe femeie la spital. Acum procurorii aşteaptă ca suspecta să îşi revină pentru a o duce la sediul Parchetului, la audieri.

Oana Neţ este titulară a postului de educatoare din satul său natal, Murani. Femeia, a cărei mamă este învăţătoare, este absolventă a Şcolii de Arte şi lucrează în învăţământ de 15 ani, neavând niciodată probleme de comportament. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, Oana Neţ şi-a luat concediu fără plată pentru a-şi căuta un loc de muncă mai bine plătit, în Timişoara, de unde făcea naveta la Murani.

Directoarea şcolii din Pişchia, în subordinea căreia se află grădiniţa la care preda Oana Neţ, a declarat, la 12 ore de la tragedie, că încă este în stare de şoc. „Provine dintr-o familie de oameni gospodari. Toţi cei cinci fraţi sunt intelectuali. Mama este învăţătoare, tatăl este un om gospodar, muncitor”, a declarat Diana Urzică. Aceasta a mai spus că se află în postura ingrată de a le oferi explicaţii colegilor din şcoală, aflaţi şi ei în stare de şoc. „Peste 90% dintre angajaţii şcolii sunt locuitori ai comunei, sub o formă sau alta. Toţi ne cunoaştem între noi. Mi-e şi groază să mă întâlnesc cu colegii mei”, a mai declarat directoarea şcolii.

Diana Urzică a declarat că educatoarea, la fel ca toţi angajaţii şcolii, a fost supusă unui control medical în luna octombrie a anului trecut, când a avut loc controlul periodic pentru Medicina Muncii. „În cadrul controlului sunt nişte întrebări care să descopere o posibilă tulburare, dar ei (n.r. medicii) se bazează foarte tare şi pe faptul că o depresie sau ceva de genul ăsta se vede”, a mai declarat Diana Urzică.  

„Din probele administrate până în prezent în cauză rezultă bănuiala rezonabilă că, în data de 13.03.2018, în jurul orei 17.30, suspecta Neţ Oana – Răzvana a ucis-o prin înecare pe fiica sa minoră, în vârstă de 4 ani, în baia din locuinţa acestora situată în localitatea Timişoara, victima decedând prin asfixiere, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii. În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale, activitate ce se va efectua în cursul zilei de azi. De asemenea, ulterior comiterii faptei, suspecta a încercat să se sinucidă prin tăieturi superficiale la nivelul braţelor şi prin ingerarea unei substanţe toxice. În consecinţă, aceasta a fost transportată de urgenţă la o unitate spitalicească. În cursul zilei, suspecta urmează a fi externată, iar faţă de aceasta se vor lua măsurile legale ce se impun“, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Citeşte şi:

Ministerul Educaţiei face precizări cu privire la testarea psihologică a cadrelor didactice

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite