Coco Galescu dezvăluie secretul spiritului său curajos: "Aventura este un drog sănătos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinistul Coco Galescu, întors recent de la Polul Sud, vorbeşte despre depăşirea limitelor pe care şi le impun oamenii. După ce a dus de mai multe ori steagul României la înălţimi de peste 8.000 de metri, atingând inclusiv Everestul, cărăşeanul a reuşit să urmeze la sfârşitul anului trecut şi călătoria făcută de Roald Amundsen, în urmă cu un secol, până la „capătul Pământului”.

În privinţa dorinţei care îl face pe om să evadeze din comoditate şi să meargă în cele mai neaccesibile zone existente pe glob, Cornel „Coco” Galescu este de părere că viaţa nu trebuie păcălită printr-o stare continuă de relaxare.


„Dacă vrei să te cunoşti cu adevărat, trebuie să ai curajul şi puterea de a merge acolo unde te îndeamnă visul. Fiecare drumeţie te molipseşte de ideea de aventură şi îţi doreşti tot mai mult să mergi mai departe. Aventura este un drog sănătos, care stă la baza tuturor descoperirilor omenirii. În orice domeniu, realizările au fost făcute de oameni care au avut curajul de a-şi urma visele”, a spus alpinistul. Galescu respectă idealurile în care a crezut Amundsen, pe care îl consideră unul dintre cele mai importante modele pe care le are omenirea. Celebrul explorator şi-a depăşit limitele în condiţii mult mai rudimentare faţă de cele pe care le oferă în prezent tehnica. Omul, în schimb, se confruntă şi astăzi cu aceleaşi probleme de ordin psihologic.


Momente dificile


„Este interesant ce se întâmplă cu fiinţa umană în momentul când porneşte o ascensiune pe munţi foarte înalţi. La o limită care diferă de la persoană la persoană, apare această voce lăuntrică a organismului care îţi spune să cobori sau să renunţi”, a precizat Coco Galescu. Potrivit acestuia, este important ca o persoană să ştie cu ce se luptă, să îşi cunoască limitele şi să aibă răbdarea de a le împinge treptat către obiectivele propuse.


„Unul dintre cele mai dificile momente în expediţia către Polul Sud a fost acela în care un coleg de-al nostru mai în vârstă, un norvegian, a ajuns în stare de epuizare fizică. Am fost nevoiţi să luăm o decizie grea pentru toţi, de a-l căra pe sanie, după ce am împărţit echipamentul, doar din dorinţa de a-l duce şi pe el până la capătul expediţiei, să fim acolo împreună cu toată echipa”, a povestit Galescu.

În orice domeniu, realizările au fost făcute de oameni care au avut curajul de a-şi urma visele
Cornel Galescu, alpinist

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite