Clanurile baştanilor din centrul Timişoarei se scaldă în lux. Fiscul ridică din umeri

Ţiganii întorşi din străinătate au populat din nou palatele şi străzile din centrul Timişoarei. Străzile C.D.Loga, Trandafirilor sau Avram Imbroane din Timişoara s-au transformat în parcuri de maşini de lux. Reprezentanţii Finanţelor ridică neputincioşi din umeri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cum dă vara, „lumea bună“ a ţiganilor cu domiciliu european se întoarce în Timişoara, unde a pus mâna pe proprietăţi. Între două vizite la primărie, Cadastru sau Tribunal, ţiganii încing petrecerile pe care aruncă zeci de mii de euro. Ultimele paranghelii de acest gen au avut loc săptămâna trecută.

Permisul la ţigani, echivalent cu facultatea. Romii iau meditaţii pentru examenul auto

Marţea trecută s-a organizat o nuntă cu ocazia căruia nuntaşii au blocat o stradă de lângă Poliţia Municipală Timişoara, dar au pus în pericol şi siguranţa traficului din Timişoara, blocând practic o bandă de circulaţie prin alaiul cu maşini de lux şi caleşti.

Relaxare în palate

Poliţiştii nu au avut ce să le facă petrecăreţilor care pur şi simplu au sfidat organele de poliţie. „Îşi bat joc de noi. Sfidează pe toată lumea”, a spus un poliţist sub protecţia anonimatului. Miercuri, o altă petrecere ţigănească a blocat centrul oraşului. De data aceasta, poliţiştii s-au organizat şi abia i-au ţinut în frâu pe romi. Când nu sunt la petreceri, clanurile ţigăneşti se relaxează în palatele de sute de mii de euro din centrul Timişoarei. Tot acolo se „odihnesc” şi caii putere ai maşinilor de sute de mii de euro. Ferrari, Audi Q7, BMW X5, Hummer sau Mercedes sunt mărcile maşinilor parcate pe străzile acaparate de clanuri: C.D. Loga, Trandafirilor sau Avram Imbroane.


Foto: La ultima nuntă a baştanilor aceştia au etalat numai bolizi de lux  (click pe poză pentru galerie foto)

Impresia generală a societăţii civile este că averile romilor sunt astronomice pentru un om de rând care figurează fără venituri. Reprezentanţii Fiscului ridică neputincioşi din umeri, chiar dacă au legea care le permite controlul averilor.

Fiscul aşteaptă sesizări

„Toate sunt impresii. Eu fac controale pe date certe. Dacă am o sesizare cu informaţii concrete că o persoană sau alta obţine venituri nedeclarate la buget, se întreprind toate activităţile de verificare. Eu nu pot să mă autosesisez cum văd o maşină scumpă pe stradă”,
a spus şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, Aurelian Cândea. Acesta a spus că aşteaptă sesizări şi va iniţia controale. „Dacă sunt şi din partea cetăţenilor, a presei sau a altor persoane sesizări care vin cu date concrete, verificăm să vedem dacă sunt adevărate şi dacă e vorba de o evaziune fiscală sau nedeclararea unor venituri”, a mai spus Cândea.


Foto: Ferrari parcat în faţa unui palat de pe Aleea Trandafirilor
Preţ de catalog: 90.000 de euro (click pe poză pentru galerie foto)

Semianalfabet, şofer de limuzină

Unul din ţiganii cu maşini de lux este şi baştanul Ionelaş Cârpaci (foto). Într-un dosar în care este arestat pentru falsuri imobiliare, Ionelaş a încercat să scape motivând că este semianalfabet. Baştanul are însă permis de conducere pentru maşina pe care o conducea înainte de arest.


Foto: Hummer parcat în faţa unui palat de pe Bulevardul Michelangelo
Preţ de catalog: 70.000 de euro (click pe poză pentru galerie foto)


Fac ce vor prin oraş

Săptămâna trecută baştanii au blocat o stradă importantă din zona centrală si o portiune din Drumul  European 70 cu un alai de nuntaşi. Zeci de limuzine de lux au fost etalate şi mirii s-au dus la restaurant in caleaşcă. Deşi există legi nationale care sancţionează blocarea ilegala a unui drum, Poliţia Municipiului Timişoara a aplicat doar o amendă modică de 500 de lei la Legea 61 privind tulburarea liniştii publice. Nici legile locale care interzic parcarea pe spaţiul verde sau circulaţia atelajelor prin oraş nu au fost aplicate. Poliţia Comunitară şi Serviciul Ridicări al ADP nu au intervenit sub pretext că nu au fost sesizaţi.


Foto: Poliţiştii au privit cum baştanii blochează circulaţia
(click pe poză pentru galerie foto de la nunta opulentă care a blocat drumurile)

Citeşte mai jos toate detaliile:
O nuntă ţigănească blochează o stradă din faţa Poliţiei Timişoara: agenţii admiră mireasa în vârstă de 14 ani

citeste totul despre: