Baza de date a Poliţiei, folosită pentru sprijinirea unei grupări de hoţi. Cum şi-a cumpărat mafia „cârtiţe” în Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DIICOT Timişoara a destructurat o reţea de hoţi FOTO Arhivă
DIICOT Timişoara a destructurat o reţea de hoţi FOTO Arhivă

Procurorii DIICOT au prins miercuri seara, în flagrant, o grupare de hoţi din locuinţe, care acţiona la pont. Potrivit unui comunicat dat publicităţii joi, hoţii erau sprijiniţi cu informaţii chiar de poliţişti.

O gaşcă de hoţi din Timişoara, formată din trei persoane şi condusă de Pinter Graţian Ioan, a fost prinsă joi seara, în flagrant, în timpul unui jaf. Potrivit procurorilor DIICOT, hoţii acţionau la pont, pregătindu-şi minuţios fiecare lovitură. DIICOT mai arată că grupul infracţional organizat se folosea de informaţii din baza de date a Poliţiei, de unde informaţiile erau scoase de poliţişti care lucrau pentru mafie. 

Din investigaţiile efectuate a rezultat că inculpatul Pinter Graţian Ioan a stabilit, de-a lungul timpului, diferite contacte cu anumiţi lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş, pe care şi i-a fidelizat în timp, prin oferirea de bani şi alte bunuri, cu scopul de a putea obţine, prin intermediul acestora, diferite informaţii de care avea nevoie în activitatea infracţională, fie din bazele de date ale poliţiei, fie referitoare la posibile anchete penale care îl vizează”, arată procurorii DIICOT.
 

Potrivit DIICOT, Ioan Graţian Pinter cerea înainte de fiecare jaf date despre „ţintă” de la sursele sale din Poliţie. „Inculpatul a apelat, în prealabil, la sursele sale din rândul lucrătorilor de poliţie, pentru a verifica în bazele de date informatizate, detaliile legate de identitatea şi domiciliul persoanei vizate. Ulterior, membrii grupului infracţional  care acţionau sub coordonarea inculpatului Pinter Graţian Ioan filau locaţia ţintă,  pentru a identifica vulnerabilităţile şi a stabili care ar fi modalităţile cele mai eficiente de pătrundere, inclusiv prin achiziţia prealabilă de unelte speciale pentru forţarea uşilor de acces. Când toate aceste detalii erau stabilite, membrii grupului  acţionau foarte bine organizaţi, utilizând autoturisme închiriate sau cu numere de înmatriculare schimbate, cagule, mănuşi şi alte mijloace de disimulare, respectiv unelte special adaptate pentru pătrunderea prin efracţie”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite