Bătălie crâncenă la Solventul pentru banii rușilor de la GazProm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția a înregistrat în ultima perioadă 15 dosare penale împotriva constănțenilor de la Inter Industries, pe care le-a trimis Parchetului, unde de altfel au și rămas deocamdată. Bătălia se dă pentru banii rușilor de la GazProm

Un nou episod în scandalul de la Solventul s-a desfășurat ieri dimineață, când reprezentanții firmei Inter Industries, care dețin toate bunurile de pe platoul fostului combinat, i-au lăsat în stradă pe reprezentanții firmei Safrom, care trebuie să recupereze datorii de aproape 1 milion de euro de la proprietarii Solventului, Valkiria Invest.

Oamenii lui Laurențiu Niculescu au pătruns în incintă printr-o intrare secundară și i-au scos pe cei de la Safrom, punând bodyguarzii să păzească poarta. La fața locului au sosit două echipaje de poliție, care erau obișnuiți cu acest caz. Cei de la Inter Industries au făcut un obicei să se războiască cu lichidatorii, existând numeroase lupte între cele două părți: primii puși pe tăierea și vânzarea fierului vechi, iar ceilalți încerând să oprească orice activitate la Solventul, până la stingerea litigiilor aflate pe rol în instanțe.



GALERIE FOTO

Laurențiu Niculescu susține că bătălia se dă pentru “un os” de la gigantul rus GazProm, care intenționează să investească masiv în Banat, dar care stă în expectativă din cauza litigiilor.

Am avut multe discuții cu rușii, suntem în negocieri cu ei. Și ei așteaptă să se rezolve litigiile. Pe mine nu mă interesează Solventul. Eu vreau să iau rezervoarele de aici, iar unii vor să împiedice acest lucru. Miza este pe rezervoarele de aici. Cei de la Safrom au promis bani la toată lumea, vor să intre și ei în joc. Eu sunt o victimă colaterală. Ei nu mi-au permis să intru, să îmi scot bunurile. Ei nu au niciun drept aici. Eu dacă nu eram în legalitate credeți că puteam să îmi fac de cap aici?”, a declarat Niculescu.

Tribunalul Timiș a renunțat la dosar


Inter Industries se consideră îndreptățit să taie și să vândă fierul vechi, pe care aceștia l-au cumpărat de la Valkiria, actualii proprietarii ai terenului de la Solventul. Constănțenii se bazează pe o hotărâre judecătorească emisă de Tribunalul Timiș, prin care sunt repuși în posesia tuturor bunurilor aflate pe terenul fostului combinat (conducte, rezervoare, instalații etc).



GALERIE FOTO


Reprezentanții Safrom susțin că lucrurile nu stau chiar așa. “Orice hotărâre judecătorească arătată de Laurențiu Niculescu este nulă. Tribunalul Timiș și-a declinat competența, iar dosarul Solventul în care se află în litigiu Intercom-Valkiria-Safrom-Pacifica, a fost preluat de Tribunalul București. Cei de la Inter Industries se prevalează pe orice motiv să-și ia fiarele. Încalcă toate legile. Există 15 dosare penale trimise de poliție, dar totul se oprește la Parchet. Nu știu de ce se blochează dosarele acolo”, a spus avocatul Laurențiu Gușă, care reprezintă societatea Safrom.

Nu-i interesează istoria

Niculescu a recunoscut inițial că a început demolările clădirii istorice, construite în 1868, susținând: “îmi pare rău, dar nu este clădire istorică, nu se află pe lista de monumente”. Apoi, constănțeanul a întors-o ca la Ploiești spunând că nu el a dărâmat clădirea fostei fabrici de Spirt, prima din Ungaria, ci țiganii care au venit la furat fier vechi.

Citește și:

EXCLUSIV Luptă ca în “vestul sălbatic” la Solventul: autoritățile sunt neputincioase în fața ilegalităților

Clădiri din 1868, cu valoare istorică, se năruiesc sub nepăsarea autorităților

Surpriză la Solventul: demolarea clădirilor din 1868 este ilegală


Amendă de 50.000 lei pentru proprietarii platformei industriale Solventul

Solventul Timișoara Solventul Timișoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite