Bănăţenii au găsit soluţia pentru problema maidanezilor: familii "de export" în Germania. Află povestea căţeluşei Alba

Bănăţenii au găsit soluţia pentru problema maidanezilor: familii

Căţeluşa a fost adoptată de o familie din Germania

Un ONG din Timişoara găseşte familii pentru câinii comunitari din oraş, pentru ca aceştia să nu ajungă să fie exterminaţi de autorităţi. Mai mulţi iubitori de câini din Timişoara au ajuns să pună bazele unei asociaţii pentru a opri abuzurile şi nedreptăţile la care erau supuşi câinii comunitari din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub denumirea de Pet Hope, iubitorii de câini au început să organizeze târguri pentru salvarea acestor câini şi adoptarea lor, însă iniţiativa a avut succes, iar maidanezii au ajuns să îşi ducă viaţa peste graniţă. Căţeluşa Alba, care a trăit trei ani pe străzile din Timişoara, a ajuns să fie adoptată de o familie de pensionari din Germania, iar reprezentanţii ONG-ului au fost cei care au intermediat procesul.


„Căţeluşa Alba este foarte cunoscută de mulţi oameni care locuiesc în Timişoara, în zona Take Ionescu, pentru că îşi făcuse culcuşul la fântana arteziană de la Punctele Cardinale. Alba a fost adoptată de o familie de pensionari care locuiesc într-o staţiune în Germania, lângă Marea Baltică. Alba se plimbă acum în fiecare zi pe plajă, cu stăpânii ei, şi are o viaţă extraordinară”, a spus Ruxandra Bizera, de la asociaţia Pet Hope.


Adopţii sau eutanasieri


Cazul Albei nu este singular, asociaţia timişoreană având în baza de date aproximativ 100 de căţei şi pisici care au fost adoptate de pensionari, atât în străinătate, cât şi în Romania. Cele 100 de adopţii s-au făcut în decursul unui singur an. Înainte ca animalele să ajungă la noul stăpân, cei de la asociaţie verifică dacă pisicile şi câinii vor avea o viaţă mai bună şi dacă proprietarii au condiţiile necesare pentru adopţie.


„Regretăm din suflet că pensionarii din România nu se bucură de aceleaşi privilegii sociale ca şi cei din Germania sau din alte ţări, în aşa fel încât să-şi permită cu toţii să ia în întreţinere un companion care să le aducă bucurii, linişte şi multă dragoste. Noi sperăm să schimbăm această mentalitate. Toate adopţiile de până acum ne dau puterea să continuăm”, a mai spus Ruxandra Bizera. Cei de la Pet Hope intenţionează să se ocupe de cât mai multe adopţii, mai ales după apariţia legii care permite autorităţilor locale ca şi câinii fără stăpân să poată fi eutanasiaţi, după ce stau o săptămână în adăposturi.


Sperăm să schimbăm mentalităţi, astfel încât tot mai multe persoane să adopte câini
Ruxandra Bizera, Pet Hope

citeste totul despre: