Aproape 60 de copii îngheaţă la grădiniţa din cartierul Plopi

Aproape 60 de copii îngheaţă la grădiniţa din cartierul Plopi

Micuţii vin gros îmbrăcaţi la grădiniţă şi se încălzesc cu caloriferul electric

Proasta comunicare dintre instituţiile timişorene a lăsat Grădiniţa numărul 5 din Timişoara fără alimentare cu gaz, iar problema nu va fi rezolvată prea curând. Până atunci prichindeii înscrişi acolo sunt nevoiţi să stea în frig. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 60 de prichindei de la Grădiniţa numărul 5 din Timişoara stau opt ore în frig, pentru că E.ON Gaz a ridicat contorul de gaz. Acest lucru s-a întâmplat după ce un centru maternal al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a ocupat cu chirie etajul superior al clădirii, s-a mutat. „Ei au plecat din clădire şi au renunţat la contract fără să ne anunţe. Cei de la E.On au venit şi au luat contorul la începutul lunii septembrie", a spus Delia Gutfreind, directoarea Grădiniţei numărul 5. Din cauza unor proceduri birocratice tărăgănate, situaţia nu a fost încă rezolvată. „Deocamdată ne încălzim cu calorifere electrice şi la baie avem boilere electrice. Dar asta nu o să facă faţă temperaturilor scăzute de la iarnă", a mai spus directoarea. Din cauza frigului, o parte din părinţi nu-şi mai aduc micuţii la grădiniţă. „Prezenţa a scăzut cam la jumătate", a confirmat Delia Gutfreind.

Contor pierdut

Cei de la Protecţia Copilului spun că situaţia trebuia monitorizată de Primăria Timişoara, iar reprezentanţii municipalităţii spun că au aflat prea târziu. „Direcţia pentru Protecţia Copilului a anunţat Consiliului Judeţean, care a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean, care nu a anunţat pe nimeni. Dacă ne-ar fi sesizat din timp, am fi plătit din nou branşamentul şi se rezolva situaţia mai rapid. Problema este că cei de la gaz au anunţat că nu mai au contoare pe stoc şi că mai trebuie să aşteptăm", a spus Lăcrămioara Condea, reprezentant al Direcţiei de Comunicare din Primăria Timişoara.


citeste totul despre: