Şmecherii care omoară nevinovaţi în trafic trimişi, mai nou, după gratii. Află care sunt cele mai celebre cazuri în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoană, alias „ucigaşul cu Ferrari“, nu este singurul condamnat pentru infracţiuni  la Codul Rutier. Foto: Zoltan Kiraly
Adrian Cocoană, alias „ucigaşul cu Ferrari“, nu este singurul condamnat pentru infracţiuni la Codul Rutier. Foto: Zoltan Kiraly

Instanţele din Vestul ţării se confruntă cu un nou trend: aplicarea unor pedepse cu executare. Ani de-a rândul, accidentele provocate de şmecherii de pe şosele au fost pedepsite cu închisoare cu suspendare.

Muşamalizarea cazurilor în care au fost implicate persoane cu bani au confirmat blândeţea cu care magistraţii tratează infractorii din trafic. Sentinţe date în ultima perioadă arată, însă, că judecătorii şi-au schimbat modul de abordare şi cazuri pe care scria „închisoare cu suspendare” sunt transformate în condamnări cu executare. Cazul ucigaşului cu Ferrari, judecat la Curtea de Apel Craiova, este un exemplu elocvent. Şi pe rolul instanţelor din Vestul ţării au fost date condamnări cu executare.


Cazuri concrete


Un exemplu este al lui Gheorghe Farcu, condamnat de Tribunalul Arad la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Tânărul a provocat un accident în timp ce se întorcea de la un chef la care consumase alcool. Doi prieteni din maşina pe care o conducea au murit, iar tânărul a ajuns la puşcărie pentru ucidere din culpă. Un alt caz este al lui Mohaci Ioan. Bărbatul a fost acuzat de infracţiuni la Codul Rutier. Mohaci nu a omorât pe nimeni şi, în primă instanţă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Timişoara a transformat însă cei trei ani cu suspendare într-o pedeapsă de un an cu executare. Un alt caz, devenit deja celebru, este al lui Simon Icobescu şi Fîstâceanu Cristinel. Cei doi au fost condamnaţi de Tribunalul Arad la pedepse cu suspendare, dar judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dispus o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este însă definitivă. „Nu ne putem grăbi să afirmăm că este deja un trend consolidat de jurisprudenţă“, a spus purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Cristian Pup.

O sentinţă aşteptată

Una din cele mai aşteptate sentinţe pentru ucidere din culpă este în dosarul liceanului de bani gata care a ucis şase oameni. Claudiu Hauptmann este acuzat de ucidere din culpă după ce maşina pe care o conducea cu viteză a intrat pe contrasens şi a lovit un alt autoturism, provocând cel mai grav accident din ultimii ani, în urma căruia şase oameni au murit. În accidentul provocat de Hauptmann a murit chiar iubita acestuia, aflată pe scaunul din dreapta. Dosarul se judecă la Judecătoria Deta şi încă nu s-a emis o soluţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite