O şcoală ca la Cambridge se deschide la Timişoara. Cât plătesc părinţii pentru a-şi trimite copiii la o şcoală cu ştaif, cu sistem de învăţământ internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

British International School of Timisoara va fi locul în care oportunităţile şi visele copiiilor se pot dezvolta direct proporţional cu dorinţele, efortul, ambiţia şi determinarea lor.

British International School of Timisoara este prima şcoală cu program educaţional de sorginte britanică din partea de vest a României. Şcoala este un proiect menit să introducă o nouă viziune şi filosofie în educaţia preuniversitară în regiune. Iniţiatorul şcolii este omul de afaceri Ovidiu Şandor, cel care stă în spatele proiectului City Business Centre din Piaţa 700 şi al cartierului ISHO, care se construieşte acum în Timişoara. 
 

Lucrurile au pornit de la nevoia noastră, a unui grup de părinţi, de a asigura copiilor noştri, dar şi altor părinţi şi altor copiii din afara oraşului, o şcoală de un animit tip, o şcoală britanică internaţională, un sistem de educaţie rafinat şi dovedit în timp. Este un tip de şcoală ce există în orice oraş serios din lume, Bucureştiul are mai multe şcoli, Clujul are o astfel de şcoală, credem că şi Timişoara are nevoie şi de astfel de şcoală, dincolo de şcolile care există. Este o şcoală care încearcă să asigure copilului posibilitatea de a experimenta, de a descoperi ce-i place, de a descoperi ce abilităţi are şi de a putea să se dezvolte aşa cum ne dorim noi, părinţii. Este, de asemenea, o şcolă importantă importantă oraşului şi din punct de vedere economic. O serie de investitori străni sau de firme străine din oraş au angajaţi străni aici, care la rândul lor au nevoie de o şcoală pentru copii, o şcoală la fel ca în ţările de unde ei vin şi apoi vor pleca”, a declarat Ovidiu Şandor. 

Imagine indisponibilă



Curriculum academic de calitate internaţională

Sistemul de educaţie cu rădăcini în Marea Britanie îmbină armonios un curriculum academic de calitate internaţională care permite dezvoltarea cunoştinţelor generale, aplicarea practică a noţiunilor teoretice şi dezvoltarea de aptitudini pe anumite domenii în funcţie de abilităţi şi pasiuni, cu un program extracuricular bogat în activităţi menite să dezvolte copiii din punct de vedere social, emoţional şi cultural.

E o şcoală privată, desigur, dar va fi certificată de un organism britanic, care se va asigura că aici se va implementa aceaşi curriculă, aceleaşi metode de educare, acelaş gen de abordare în ce priveşte copilul şi dezvoltarea acestuia. Va fii recunoscută şi acreditată la Ministerul Educaţiei din România. E un proiect necesar oraşului. Dorim acest proiect la un nivel foarte ridicat atât din punct de vedere academic, cu profesori internaţionali, dar şi un campus în linie cu alte campusuri din lume”, a mai spus Şandor.

Campusul va fii în fosta mănăstire Marienheim a călugăriţelor de Notre Dame

Şcoala va funcţiona într-o clădire istorică ce datează din 1910, fosta mănăstire Marienheim a călugăriţelor de Notre Dame. Înainte era sanatoriu, apoi Şcoala de Menaj pentru fete. 

Mănăstirea surorilor Notre-Dame a fost şi spitalul lagărului de la Timişoara, care mai întâi era unul nazist, însă apoi a trecut în mâna sovieticilor.  Clădire a fost naţionalizată în 1948, (când mai erau 14 surori), în baza Dcretului 176/1948. După Revoluţia din 1989, Episcopia Romano-Catolică a demarat, în baza legii existente, o serie de revendicări în vederea recuperării bunurilor confiscate.

Clădirea este situată în partea de nord a oraşului, între Calea Aradului şi Calea Sever Bocu, în spatele magazinului Auchan şi Hornbach. 

Amplasamentul a fost pus la dispoziţia şcolii de Episcopiei Romano-Catolice Timişoara, în baza unui parteneriat de 25 de ani. 

Imagine indisponibilă


 

Clădirea urmează să fie complet renovată şi extinsă, incluzând aici amenajarea parcului de arbori existent.

"Suntem absolut încântaţi de locaţia pe care am reuşit să o identificăm. E o veche clădire de şcoală, care aparţine Episcopiei Romano-Catolice. O fostă şcoală de fete, în care tinerele învăţau economie casnică, învăţau cum să organizeze şi să conducă o gospodărie. Este o clădire vizitată de Carol I şi de alte personalităţi. Ne propunem să o renovăm, să-i păstrăm caracterul, chiar de clădire britanică, într-un fel, şi sigur, să o extindem cu acele facilităţi pe care o şcoală modernă le presupune. Laboratoare, spaţii pentru sport, sală de mese, un parc foarte frumos există, vrem să îl folosim ca spaţiu de recreere. Din punct de vedere al campusului, cred că va fii o şcoală deosebită. Am semnat cu Episcopia Romano-Catolică pe 25 de ani tocmai pentru a arăta seriozitatea acestui demers, e un proiect gândit pe termen lung”, a mai afirmat Ovidiu Şandor. 


Printre facilităţile şcolii vor fii: Săli de clasă moderne, laboratoare de ştiinţă, IT, bibliotecă, sală de servit masa, sală de examene, săli de arte şi muzică, spaţii pentru sport, spaţii pentru joacă şi recreere.

Imagine indisponibilă



Campusul poate găzdui 560 de elevi şi beneficiază de un spaţiu de peste 10.000 de metri pătraţi cu multe spaţii verzi şi zone de recreere. 


Directorul are o experienţă de 15 ani în şcoli britanice

Predarea la British International School of Timişoarase va face exclusiv în limba engleză, dar din curriculă va face parte şi limba română. Şcoala îşi propune să devină o comunitate internaţională şi un punct de referinţă în materie de educaţie. Vor fii angajaţi profesori din Marea Britanie (sau cu experienţă în şcoli britanice) pentru ciclul primar. La ciclul secundar vor activa atât profesori din Marea Britanie cât şi profesori din România cu experienţă în şcoli internaţionale. 

Numele directorului şcolii este încă ţinut secret, până nu se semnează contracetele, însă Ovidiu Şandor a oferit câteva informaţii despre el. „Are 15 ani de experienţă în şcoli britanice. Este un timişorean plecat mulţi ani, dar care este readus acasă. Vine îmbibat de spiritul acestui sistem de educaţie şi e omul foarte potrivit să ne ajute să deschidem aici această şcoală”, a explicat Şandor. 

Imagine indisponibilă


 

Elevii acestei şcoli vor avea oportunitatea deosebită de a finaliza liceul cu un portofoliu bogat care oferă posibilitatea de a accesa universităţi de top din lume.


Tariful unui an de studiu

British International School of Timisoara va obţine recunoaşterea ARACIP şi va fi acreditată de Cambridge International Examination, International Baccalaureate, The Educational

Collaborative for International Schools, inclusiv de către Council of British International Schools (COBIS), diploma de platină pentru o şcoală internationala cu un curriculum de sorginte britanică.

Tarifele vor fi în linie cu costurile Transylvania College din Cluj. Costurile vor fi mai mari la liceu decât la gimnaziu. Asta înseamnă cam 7.000 de euro pe an la gimnaziu şi 8.000 de euro la liceu. Tarfiele cuprind costrurile de educaţie, manuale, materialele şi excursiile locale, nu însă şi costuri cu uniforma, masa de prânz, excursiile externe, activităţi opţionale după ora 16. Va exista şi o schemă de discounturi. 

Anul acesta este demarat proiectul şi autorizarea, începerea lucrărilor de renovare şi extindere.

În 2019 vor începe pregătirea deschiderii şcolii şi darea în folosinţă a primei etape.

Şcoala va începe cu un număr de clase din şcoala generală şi gimnazială. În 2020 continuă creşterea organică, iar în 2021 va urma etapa a doua a extinderii. Se doreşte atingerea unui număr de 450 de elevi în 2022.

Imagine indisponibilă

Curriculumul academic 

Şcoala primară.

Clasa pregătitoare (vârsta de 4 ani) –proces de învăţare structurat şi orientat pe anumite arii de dezvoltare.

Stagiul 1 (vârsta 5-6 ani) – descoperirea, explorarea şi învăţarea componentelor de bază ale curriculumului. 

(Engleză, matematică, computer science, limba română, muzică/teatru, educaţie pentru sănătate sau economică etc.
 

Stagiul 2 (vârsta 7-10 ani) – aprofundarea componentelor din curriculum. 

Gimnaziu şi liceu.

Stagiul 3 şi 4 (vârsta 11-15 ani) – dezvoltarea unei gândiri analitice şi a abilităţilor de comunicare şi dezbatere. 

Stagiul 5 (16-18 ani)  - opţiuni academice şi ambiţii pentru viitor. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite