Inginerii IT din Banat stau cu ochii pe meteo la CNN pentru telefonia europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inginerii IT supravegheză de la Timişoara reţele de telefonie
Inginerii IT supravegheză de la Timişoara reţele de telefonie

Cea mai mare multinaţională din Banat, Alcaltel-Lucent, a inaugurat astăzi un centru unic în România, care va fi un fel de turn de control, similar celor din aeroporturi, pentru telefonia mobilă şi fixă din întreagul continent.

Peste 300 de tineri ingineri IT au fost „antrenaţi” să supravegheze non-stop buna funcţionare a reţelelor de comunicare. În birourile lor, buletinele meteo de la CNN rulează în permanenţă, pentru că astfel angajaţii pot anticipeze posibile intemperii care ar putea afecta reţelele de telefonie dintr-o anumită parte a lumii.


Deschiderea acestui centru global la Timişoara îndeplineşte o dorinţă mai veche a autorităţilor, a specialiştilor de vârf în IT, dar şi a cercetătorilor în acest domeniu în Banat: o activitate de înaltă tehnologie care să transforme oraşul de pe Bega într-un pion de excelenţă, dar şi vital pentru industria telecomunicaţiilor.


Începutul anului 2010 şi deschiderea acestui centru de monitorizare de la Timişoara poate fi considerat un examen trecut cu brio tocmai în recesiune, la 18 ani de când compania Alcatel funcţionează la Timişoara.

Centrul de administrare a reţelelor lansat astăzi de Alcatel-Lucent la Timişoara monitorizează reţelele unor operatori importanţi din Austria, Elveţia, Belgia sau Germania. În 2010, centrul va fi în continuare dezvoltat şi va căpăta o nouă componentă, cea de suport tehnic avansat. În acest scop, în următoarele două luni, compania are poziţii deschise pentru persoane de calificare superioară, cu experienţă.  



Citiţi mâine în „Adevărul”, ediţia de Vest, cum se va dezvolta în 2010 centrul Alcatel şi cum va „vâna” compania câteva sute de specialişti IT ca să-i angajeze pe cei mai buni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite