Începe lupta împotriva căpuşelor în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această lună, la Timişoara va începe o campanie de combatere a căpuşelor cu insecticide avizate de Ministerul Sănătăţii, iar locurile tratate vor fi marcate cu afişe de avertizare. În timpul tratamentul populaţia este rugată să evite aceste zone.

Ţinând cont de sesizările primite din partea cetăţenilor, Primăria Timişoara, începând cu această lună, va lua măsuri de aplicare de tratamente pentru combaterea căpuşelor în oraş. Până acum a fost evitată apariţia căpuşelor, în unele zone periferice ale oraşului (Kuncz, Plopi, Ciarda Roşie, Ronaţ), însă existe semne că acesta ar putea crea probleme o dată cu venirea căldurii.


Căpuşa –Ixodes ricinus face parte din grupul artropode parazite din clasa arahnidelor care parazitează vertebratele şi pot transmite, în unele cazuri, boli infecţioase.


Căpuşa trăieşte de obicei în păduri, pe pajişti, în locuri cu ierburi înalte, pe terenurile cu gazon ori în grădini. Căpuşele se hrănesc cu sângele animalelor sălbatice sau domestice, precum şi cu cel al oamenilor.
În casele oamenilor ele stau numai pe pielea oamenilor sau în blana animalelor de companie sau domestice.

Căpuşele pot coloniza spaţiile verzi, pajiştile, grădinile sau curţile imobilelor. Ca aspect, căpuşa are dimensiuni de 2,5 - 4 mm lungime; corpul este, în mod tipic, compus din două segmente şi are culoarea roşu-maro, galben-maro sau gri-maro, capul, maxilarele aparatului bucal şi cele 4 perechi de picioare au în general o culoare mai închisă decât restul corpului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite