Târgu-Mureş: Profil / Bordas Laszlo Transformă mureşencele în zeiţe

Târgu-Mureş: Profil / Bordas Laszlo Transformă mureşencele în zeiţe

Bordas Laszlo mulţumit de proiectul său de suflet

Bordas Laszlo a fost cucerit de o târgumureşeancă. A deschis un salon pentru a răsfăţa mureşencele pentru momente speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru momente cu adevărat speciale din viaţă, sau de ce nu, pentru ca fiecare zi să fie specială, doamnele şi domnişoarele apelează la hair stylişti. Dilema lor este însă care dintre ei le poate pune în valoare cel mai bine, şi nu e doar a lor, pentru că, veţi vedea şi domnii apelează la soluţii de înfrumuseţare...

Povestea “adopţiei”

Bordas Laszlo a fost cucerit de o târgumureşeană aşa că s-a mutat aici şi în urmă cu un an a deschis Beauty Parlor, salonul care este proiectul său de suflet. Meseria pe care o practică are tradiţie în familie: şi părinţii săi precum şi bunica sa sunt activi în acest domeniu. “În România am avut primele lucrări care au ajuns pe scenă în 1992, atunci am prezentat coafură de modă pentru bărbaţi. Inspiraţia a venit din partea părinţilor. Mi-a plăcut şi acum îmi place să evidenţiem frumuseaţea feminină dar şi a bărbaţilor”, îşi aminteşte Bordas Laszlo. A urmat cursuri în Londra şi la Budapesta, unde a lucrat aproape trei ani. “Meseria se poate şi fura, dar sunt importante şi studiile. Trebuie să fii creativ, am venit acasă pentru că am vrut să fac ce am învăţat acolo, şi în străinătate ai şanse, dar mai bine că am venit acasă”, ne-a mai mărturisit el.

Primul show...

La final de an, şi cu prilejul aniversării, Bordas Laszlo, a organizat un mini spectacol demonstrativ, primit foarte bine de public. Mai mult, Bordas promite că nu va fi singurul, în condiţiile în care evenimentele de prezentare de coafură şi machiaj sunt foarte rare în oraş. Zece fete au reprezentat opt ţări de pe glob, de la Japonia până la Brazilia, prin haine, muzică, mişcare, coafură şi machiaj, n-au lipsit nici fetele ce reprezentau anotimpuri sau miresele. Regina frumuseţii Nefertiti, fetele de la Moulin Rouge, sau cele de la carnavalul din Rio, toate au defilat demostrând pasiunea pentru frumos a lui Bordas Laszlo. “În primul rând am vrut să răsplăltim fidelitatea clienţilor, dar spectacolul a fost pentru toţi cei interesaţi. Am lucrat la pregătiri cam 3 luni şi coregrafiile au fost pregătite cu o agenţie de modelling. Am realizat atât de multe feluri de coafuri şi machiaj pentru ca lumea să vadă că putem face practic orice”, a mai explicat el.

Promisiunea

“Anul trecut  mi-a furat inima o târgumueşeancă şi pentru mine a fost o provocare să deschid acest salon, să facem ceva unic şi special pentru mureşeni. Am deschis la începutul lunii decembrie şi ne bucurăm când lumea revine. Cel mai important e ca cei care ne treg pragul să fie mulţumiţi”, a încheiat Bordas Laszlo. 

Întrebări şi răspunsuri

Cum se aleg coafurile?

E foarte important să lucrăm pe fizionomia clientului. Iau în considerare şi tenul şi personalitatea. Cred că cel mai bine e un rezultat care să fie natural, deşi se pot face şi lucruri extravagante. Fiecare client îşi doreşte să arate cât mai aproape de perfecţiune, dar trebuie să ştie şi să poarte ceea ce pregătim.

Cât durează, cât e de complicat?

În funcţie de  lungimea părului, de stil, dacă am hotărât şi ce pregătim. Le recomand fetelor să fie cât mai natuale, tendineţele se schimbă acum suntem la culorile naturii, cocuri în faţă şi buclele, cam acestea sunt la modă acum.

Ce-i place

Participă la un curs ce dezvoltă simţul artistic o combinaţie între sculptură şi pictură. “Îmi place tot ce e legat de artă, vreau să mai facem un show de coafură şi machiaj în oraş, dar încă e secret. Îmi place tot ce e natural şi inspirat din natură.


Ce nu-i place

Trezitul de vreme, să pun permanent, deşi fac şi asta de dragul clientelor, şi extensiile de păr, din punctul meu de vedere nu e foarte sănătos să-şi pună cineva extensii.

PROFIL

Nume şi prenume
Bordas Laszlo

Data şi locul naşterii
Odorheiul Secuiesc, 18 august 1978

Studii
Scoala de maiştri Budapesta
Universitatea Babeş Bolyai Cluj Napoca - Psihologie şui Ştiinţe ale educaţiei
Universitatea Ecologică Bucureşti, master management

Activitate
Hair stylist

Stare civilă
Căsătorit


citeste totul despre: