Târgu-Mureş: Portret-Roxana Simon, designerul care te îmbracă pentru momentele importante

Tânăra mureşeancă este una dintre cele mai apreciate creatoare vestimentare din Mureş, având deja un bogat palmares în ceea ce priveşte prezentările de modă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Roxana obişnuia să croiască rochiţe pentru păpuşile sale, astfel că din joacă s-a născut pasiunea vieţii ei, designul vestimentar. După ce a absolvit cursurile de Design Vestimentar din cadrul Liceului de Artă, ea a urmat studii universitare în acelaşi domeniu, încercând să îşi îndeplinească astfel visul copilăriei. „Prima mea rochie a fost pentru mine. Întotdeauna mi-a plăcut să mă îmbrac diferit şi să am un stil propriu. Aflându-mă într-un moment în care aveam nevoie de ceva special am zis să încerc să-mi creez eu ceva, iar acea rochie a avut un succes nebănuit, fiind admirată de toată lumea. Apoi, prietenele mele au vrut să le creez câte ceva şi uite aşa am început să realizez rochii pentru diferite cliente şi ocazii”, povesteşte Roxana.

Prezentare alături de Mihai Albu


În 2007, tânăra a participat ca designer la Festivalul Callatis, asigurând vestimentaţia fetelor de la Miss Diaspora. Anul trecut, la Bucureşti, Roxana a câştigat un premiu la Lifestyle Academy 2009, dar ea se mai poate mândri şi cu nenumăratele prezentări de modă atât în Târgu-Mureş, cât şi în Bucureşti, Sighişoara, Cluj-Napoca, Luduş, Târnăveni sau Reghin. „O altă prezentare de modă pe care nu am să o pot uita vreodată este cea de anul trecut de la „O nuntă perfectă”, ce a avut loc la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, cand am avut onoarea de a prezenta alături de Mihai Albu. Încerc să particip la toate evenimentele din oraş şi mă bucur că sunt invitată, însă din păcate nu le pot onora pe toate din cauza timpului atât de preţios şi care este din ce în ce mai scurt”, afirmă Roxana.

Pune suflet în fiecare rochie

Nu are încă un atelier propriu, dar visează la propria casă de modă. E încântată de fiecare dată când o rochie de-a ei e apreciată de cliente, mai ales că acestea sunt o bucăţică din personalitatea ei. „Sunt persoane care mă sună după evenimentul la care au avut nevoie de o rochie şi îmi spun că au avut succes datorită rochiei mele, iar acest lucru mă bucură nespus. Pun suflet în fiecare creaţie şi mă stresez pentru a fi sigură că totul e bine în final. Ideile pentru design îmi aparţin şi pot spune că mă inspir din tot ceea ce mă încpnjoară: oameni, natura, sentimente, absolut orice”, mărturiseşte fata.

Rochii pentru femei puternice

Îi place ca doamnele şi domnişoarele pentru care lucrează să se potrivească mult cu modelul ideal al femeii puternice, stăpână pe sine. „Rochiile le creez pentru persoanele care au încredere în sine, care stiu să fie provocatoare şi inocente în acelaşi timp, care adoră să fie jucăuşe şi feminine”, spune tânăra. Designul vestimentar, pasiune devenită în timp un mod de viaţă, va prima întotdeauna pentru Roxana. Mai ales că munceşte zilnic pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea, aceea de a deveni un designer de succes. „Designul vestimentar este foarte important pentru mine. Este un vis devenit realitate şi care mi-a făcut viaţa mai frumoasă şi mă înveseleste zi de zi. E o parte din mine şi nu mă pot vedea lucrând în alt domeniu”, declară Roxana Simon.

Profil

Născută

4 octombrie 1985, la Târgu-Mureş

Educaţie
Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca

Activitate
Designer vestimentar

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place
„Îmi place foarte mult ciocolata. Ador natura, în special muntele şi sunt genul de persoană care apreciază căldura soarelui. Îmi place să port cizme joase şi îmi plac zâmbetele celor din jurul meu”, spune Roxana.

Ce nu-i place
„Sunt total împotriva minciunii şi a prefăcătoriei. Nu suport răutatea şi ignoranţa, iar un alt lucru care mă deranjează foarte tare se referă la falsitatea care domină lumea”, recunoaşte fata.


Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cel mai plăcut moment prin care ai trecut de cand te-ai apucat de creaţiile vestimentare?


R.S.: Prima mea prezentare de modă, la Cluj-Napoca. A fost prezentarea lucrării de diplomă, care a constat într-o colecţie de modă. Evenimentul a avut loc la Expo Transilvania, unde era plin de oameni şi emotiile îmi depăşeau puterea imaginaţiei.

Ce le recomanzi fetelor să poarte la balurile care urmează în scurt timp?

R.S.: Nu putem impune un anumit stil unei categorii atât de mari de persoane. Fiecare ar trebui să îşi cunoască defectele şi calităţile şi să îşi evidenţieze parţile frumoase. Să ştie că ce e prea mult strică.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

citeste totul despre: