Târgu-Mureş: Pompierii voluntari din Iernut, din nou pe podium

Târgu-Mureş: Pompierii voluntari din Iernut, din nou pe podium

Târgu-Mureş: Pompierii voluntari din Iernut, din nou pe podium

Echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Iernut a obţinut locul III la Finala Naţională a concursului profesional al formaţiilor voluntare şi private pentru situaţii de Urgenţă desfăşurat la Odorheiul Secuiesc.


Cei 12 membrii ai echipajului, Kovacs Ferenc, Catană Iosif, Făgăraş Eugen, Natea Mihai, Fodor Robert, Moldovan Octavian,Grama Ovidiu,Roman Ilie Pal Ioan Laslo Ioan, Marian Florin, conduşi de Grama Augustin au stins în acest an peste 50 de incendii izbucnite în Iernut.

„Până la această dată în anul 2009 echipajul SVSU Iernut a participat efectiv la peste 50 de intervenţii atât la incendii produse la gospodăriile populaţiei, incendii de vegetaţie uscată şi paşuni, incendii de mirişti, accidente  rutiere, salvări de animale de la înec , acţiuni  de prevenire ,  cât şi la un mare număr de ore de antrenament”, a precizat Augustin Grama, şeful SVSU Iernut.


Făcînd un bilanţ al competiţiilor din ultimii 10 ani , SVSU Iernut a obţinut şase locuri I la finala judeţeană şi implict participarea la finanlele interjudeţene, locul IV la competiţia de la Braşov în 1999, locul II în 2003 la Sibiu, locul V în 2006 la Miercurea Ciuc, locul II în 2007 la Odorheiul Secuiesc, locul I la Sibiu în 2008, locul IX la faza naţională de la Gherla tot în 2008 şi locul I la Făgăraş în 2009.


„Rezultatele  sunt frumoase şi suntem mândri de ele, fac cinste comunităţii şi colectivelor din care provin cei 12 voluntari, dar fără ajutorul şi înţelegerea  autorităţii locale şi a celei judeţene precum şi a seriozităţii în muncă a tinerilor nu se puteau obţine. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă va fi mereu în slujba comunităţii, la orice oră din zi sau din noapte”, a mai precizat  Augustin Grama.