Târgu-Jiu: Bătrână cu „picioare de elefant“, ajutată de pompieri să ajungă acasă

O octogenară supraponderală, diagnosticată cu boala „picioarelor de elefant“,  a fost ajutată de pompieri ca să ajungă acasă. Femeia a fost internată la Secţia de Neurologie, din cadrul Spitalului 700 din Târgu-Jiu, iar medicii de la Serviciul de Ambulanţă Gorj au cerut, astăzi, sprijinul pompierilor pentru a reuşi să o urce pe targă şi să o transporte la domiciliul fiicei sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul a avut loc în această dimineaţă. Femeia, care cântăreşte peste 130 de kilograme, este din Vâlcea şi a venit în vizită la fiica sa, în urmă cu două săptămâni. Ghinionul a făcut ca octogenara să aibă parte de un accident vascular cerebral, fiind transportată de Urgenţă la Secţia de Neurologie, din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.


Mama este din Vâlcea şi a venit pe la mine la începutul lunii, când i s-a rău. Am chemat ambulanţa şi au dus-o la spital, iar acum este mai bine. Ea nu se poate deplasa din cauza bolii elefantiazis sau boala picioarelor de elefant, pe care o are din naştere şi nu se vindecă niciodată”, a menţionat fata bătrânei. „La data de 1 septembrie 2010 a fost adusă o pacientă din Vâlcea, în stare foarte gravă, cu un accident vascular cerebral. După două săptămâni de tratament, o externăm astăzi, dar a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a o transporta la ambulanţă, din cauza greutăţii şi a bolii de care suferă”, a menţionat Ion Dogariu, medicul şef al Secţiei de Neurologie. După aroape două săptămâni de spitalizare, femeia a ajuns acasă la fiica sa, însă cu ajutorul pompierilor. „În această dimineaţă, la ora 09.30, Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu a primit o solicitare din partea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj pentru transportul unei persoane supraponderale, Cristina B., în vârstă de 82 de ani, de la spitalul unde era internată la ambulanţă, iar apoi la domiciliu. La faţa  locului s-a deplasat un echipaj cu şapte subofiţeri, iar intervenţia a durat 45 de minute“, a anunţat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Pensionara a fost transportată până la etajul trei al unui bloc de pe strada Bradului, din Târgu-Jiu.

citeste totul despre: