Prostituată cu legitimaţie de poliţist local. Detalii picante ies la iveală din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe dintre prostituate erau minore
Multe dintre prostituate erau minore

O serie de detalii picante ies la iveală din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“ în care au fost trimişi în judecată, printre alţii, proxeneţii Bogdan Şalapa şi Florin Nimară. Astfel, una dintre prostituatele care lucrau pentru cei doi, avea o legitimaţie de poliţist local.

Dezvăluirea apare în rechizitoriul întocmit de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj. Poliţista a fost pârâtă la şeful reţelei de către o colegă, care era devotată celor tineri acuzaţi de proxenetism. „O parte dintre tinerele care realizau câştiguri importante şi confirmau dorinţa de a practica prostituţia în folosul inculpaţilor erau transferate de către inculpatul Ş. B.-G., în străinătate. Aşa este cazul numitei A. M.-A. care, iniţial, a practicat prostituţia pe raza judeţului Gorj, în folosul lui Şalapa Bogdan şi Nimară Dumitru Florin, iar în momentul în care aceasta a dovedit că este devotată celor doi inculpaţi şi chiar i-a anunţat pe aceştia că una din tinerele care practicau prostituţia în folosul celor doi are legitimaţie de poliţist local, a sprijinit-o să plece în Austria, în cursul anului 2012, unde a practicat prostituţia, realizând câştiguri ce au fost împărţite conform înţelegerii cu inc. Ş.“, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Printre prostituate se număra şi o minoră în vârstă de 15 ani 

Potrivit procurorilor, la gruparea lui Cartianu au aderat Şalapa şi Nimară. Printre prostituatele racolate se numără şi multe minore. Tinerele aveau vârste cuprinse între 14 şi 29 de ani. „Legătura infracţională dintre inculpaţii Cartianu Ion Claudiu şi Nimară Dumitru Florin s-a consolidat în cursul anului 2009 când, împreună, au racolat, cazat şi obligat să se prostitueze, prin ameninţarea cu acte de violenţă, pe minora V. G. (15 ani), profitând de starea de vulnerabilitate a minorei care ajunsese, din judeţul Hunedoara, în municipiul Tg.Jiu. Sub pretextul unei relaţii de prietenie, inculpatul Nimară Dumitru Florin a cazat-o pe aceasta la locuinţa sa pe care o avea la vremea respectivă, o garsonieră situată în muninicipiul Târgu Jiu, şi, în baza unei înţelegeri prealabile avute cu inculpatul Cartianu Claudiu Ion, au obligat-o pe tânără să întreţină raporturi sexuale cu diferite persoane, în garsoniera sus-amintită sau în diferite alte locaţii de pe raza judeţului Gorj. Banii obţinuţi din activitatea respectivă, le-au revenit în totalitate celor doi inculpaţi“, se mai arată în rechizitoriu.

Din prostituate, animatoare în clubul lui Şalapa

Bogdan Şalapa şi-a deschis un club de noapte chiar vis-a-vis de Direcţia de Finanţe, astfel că prostituatele au fost angajate ca animatoare, iar clientela a devenit selectă. Clubul cu „fetiţele fierbinţi“ era frecventat de poliţişti şi de comisari de la Garda Financiară.  

Bogdan-Gheorghe Şalapa a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Dumitru-Florin Nimară este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de: aderare şi sprijinire a unui grup infracţional, trafic de minori, şi proxenetism, şantaj, pe inculpatul Cartianu Claudiu-Ion, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite