Fostul manager al CEO a fost condamnat la închisoare cu suspendare în procesul acordării de plăţi compensatorii către Aurel Medinţu

Fostul manager al CEO a fost condamnat la închisoare cu suspendare în procesul acordării de plăţi compensatorii către Aurel Medinţu

Laurenţiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost condamnat de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru acordarea de plăţi compensatorii către fostul director al Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, pentru a părăsi funcţia.

Aceasta este o întrebare pe care mi-o pun de ceva timp şi cu siguranţă nu sunt singurul. Nu cred că există persoană care să fi trecut prin sistemul de învăţământ românesc şi căreia să nu i se fi cerut, măcăr o dată, să cotizeze cu bani pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare ale şcolii.

acum 25 zile · comentarii (7)

Am răsfoit manualul de biologie pentru clasa a V-a. N-am întâlnit o enormitate pedagogică şi educaţională mai mare decât acest manual. Aprobat şi girat de către Ministrul Educaţiei. Un munte de concepte şi noţiuni pe care nu le ştim nici noi, adulţii. Nu pot să nu adaug reacţia unui prieten după citirea draftului articolului: „bă, ăştia sunt nebuni?“.

acum 25 zile · comentarii (102)

Procurorul general al Spaniei a cerut punerea sub acuzare a întregii conduceri a fostului executiv catalan pentru delictul cel mai grav care este prevăzut în termenii Constituţiei Spaniei, dar şi a fiecăruia dintre statele membre ale Uniunii Europene şi NATO: sediţiune şi încercarea de a provoca secesiunea unui teritoriu.

acum 25 zile · comentarii (29)

Multă agitaţie în luna octombrie în ceea ce priveşte situaţia Operei Naţionale Bucureşti, având în vedere că atât mandatul de director interimar, cât şi cel al directorului titular la conducerea instituţiei cu cea mai mare subvenţie de la Ministerul Culturii se vor termina la sfârşitul anului. Miza pentru anul 2018 este foarte mare, cca. 20 de milioane de euro. Voi explica şi cifrele mai târziu, dar mai întâi e nevoie de ceva context.

acum 25 zile · comentarii (0)

Ediţia a 27-a a Festivalului Naţional de Teatru şi-a închis luni seară porţile cu un eveniment de excepţie: prezenţa pe scena Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti a cunoscutei actriţe franceze Juliette Binoche, în spectacolul-eveniment, „Vaille Que Vivre/ Să trăieşti orice ar fi (Barbara)“.

acum 25 zile · comentarii (3)

În data de 12 septembrie 2017, pagina televiziunii turce trtworld.com publica ştirea despre prima tranşă plătită de Turcia pentru noul sistem defensiv de rachete sol aer S400 produs de ruşi. La prima vedere, articolul relatează obiectiv evenimentul şi trece cititorul prin toate etapele negocierilor. În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa.

acum 26 zile · comentarii (51)

Sute de mii de catalani au demonstrat ieri la Barcelona pentru unitatea Spaniei. Este cel mai potrivit răspuns dat delirului insurecţional al liderului extremist Carles Puigdemont. Mobilizarea civică şi alegerile regionale convocate în 21 decembrie pot stopa escaladarea tensiunii. Cu o condiţie: comunitatea internaţională să impună separatiştilor respectarea regulilor democratice şi a statului de drept.

acum 26 zile · comentarii (10)

În aceste zile, ies oameni de la zdup. Oameni de afaceri. Sau mai bine spus, ceea ce în România se consideră a fi „om de afaceri“. Cu câţiva dintre ei m-am şi găsit în ultimii ani cu diverse ocazii. Cu unul, mai apropiat de chinezi decât de romi, m-am găsit prima dată cu mulţi ani în urmă, cu câteva zile înainte ca o Doamnă (în stenogramele date publicităţii i se păstrează apelativul) să devină ministră.

acum 26 zile · comentarii (15)

Un fenomen distructiv, cauzat de absenţa planificării în sistemul de educaţie, a fost cel al necorelării cifrelor de şcolarizare cu piaţa muncii şi demografie. Ignorarea pieţei muncii a produs un sistem de învăţământ care a scos pe bandă rulantă politologi, sociologi, manageri, PRişti, adică şomeri.

acum 26 zile · comentarii (4)

„Cheltuielile pentru apărare, de 2% din PIB sunt mai uşor de spus, decât de făcut.“ Această afirmaţie, deşi se potriveşte şi în cazul României, nu a fost formulată la Bucureşti, ca un apropo la pericolul real ca să se încheie anul 2017 şi armata să rămână, din punct de vedere financiar, din nou, cu ochii în soare.

acum 27 zile · comentarii (10)

Catalonia şi-a declarat Independenţa. Indiferent care va fi deznodământul pe termen scurt al evenimentelor din Spania, Europa, cea pe care o ştim cu toţii, a zburat, după această decizie, pe aripile vântului. „Febra spaniolă“ va dura şi are potenţial de bornă istorică de anvergura căderii Zidului Berlinului.

acum 27 zile · comentarii (1)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 10 luni · comentarii (1)