FOTOGALERIE: Câinele polițist Marco, salvatorul copilului autist de la Târgu-Cărbunești, dispărut de două zile

FOTOGALERIE: Câinele polițist Marco, salvatorul copilului autist de la Târgu-Cărbunești, dispărut de două zile

Mario a petrecut o noapte în pădure

Un copil în vârstă de opt ani din localitatea Ștefănești, din orașul Târgu-Cărbunești, județul Gorj, care dispăruse de două zile de acasă și rătăcea prin pădure, a fost găsit de un câine polițist, care a fost adus special de la Institutul Chinologic din Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mario Constantin Delian Popescu, în vârstă de opt ani, a fost căutat, ieri, de zeci de polițiști, jandarmi, și localnici, după ce a dispărut de acasă sâmbătă seara. La căutări a participat chiar și un elicopter al MAI. Copilul a fost găsit de câinele Marco de la Institutul Chinologic din Sibiu, specializat în detectarea prin miros. Câinele a mirosit o cămașă a copilului și în două ore a reușit să îl găsească pe copil. Băiatul rătăcea prin pădure și  foarte speriat, deshidratat și înfometat. Polițiștii au spus că micuțul a mers prin pădure câțiva kilometri. „Era tare speriat, s-a liniștit doar când și-a văzut tatăl, care era cu noi, în pădure, îl cauta și el. Mă bucur că este sănătos, că nu a fost atacat de animale. Putea să i se întâmple orice. Slavă Domnului că este bine!”, a spus unul dintre bărbații care a participat la acțiunea de căutare. „A fost găsit. Este în viață, este teafăr și va fi dus la unitatea medicală din Târgu-Cărbunești pentru a fi supus unor investigații medicale. A fost dispărut mai bine de 20 de ore”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Mario Constantin Delian Popescu a fost transportat la unitatea medicală din orașul Târgu-Cărbunești și va rămâne internat la Secția de Pediatrie.

Click pe poze pentru FOTOGALERIE


Contantin Mario Delian Popescu suferă de autism. Părinții și bunica au sesizat duminică seară dispariția copilului. „A plecat aseară, copiii mei au mereu grijă de el. A mai plecat și anul trecut, însă l-au găsit după vreo trei ore. Acum mi-e tare teamă, a trecut nboaptea și el nu a mai apărut. Doamne ferește de vreo nenorocire, nu mi imaginez unde ar putea fi, sărăcuțul. El e bolnav de autism, nu vorbește”, a povestit, plângând, Silvia Popescu, 58 de ani, bunica copilului dat dispărut.
Peste 30 poliţişti, din care patru criminalişti cu doi câini de urmă, cinci jandarmi şi mai mulţi voluntari l-au căutat ieri pe copilul care a plecat de acasă și nu s-a mai întors. „Am fost de l-am căutat pe la grădina mea, l-am strigat în pădure. Nimic. Nicio urmă. A mai plecat și în trecut, dar atunci l-au găsit repede”, a spus un sătean, voluntar la acțiunile de căutare a minorului. 

Căutat și cu elicopterul

Toată noaptea de sâmbătă spre duminică, echipe de polițiști și voluntari, dar și doi câini de urmă ai IPJ Gorj, au scotocit zona de lânga locuința familiei Popescu din satul Ștefănești, localitatea aflată în apropiere de Târgu-Cărbunești. Ieri au mai fost aduși încă doi câini de urmă de la Institutul Chinologic Sibiu.
Copilul a fost căutat și cu ajutorul unui elicopter al MAI dotat cu o cameră de termodetecție.

citeste totul despre: