Doi ani de închisoare pentru un şofer de BMW care a spulberat doi soţi pe zebră. Fiica victimelor, şocată: „Cum poate un procuror să ceară sentinţa mai blândă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi ani de închisoare cu executare a primit un şofer din Gorj care a accidentat mortal cu autoturismul BMW doi soţi care traversau o stradă din Târgu Jiu pe trecerea de pietoni. Fiica victimelor se declară revoltată de sentinţă.

Marius Mărgineanu, de 45 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare de Judecătoria Târgu Jiu, pentru ucidere din culpă. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă faţă de inculpatul prin încheierea nr. 8 din data de 6 februarie 2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu-Jiu“, a mai stabilit instanţa de judecată.
 

Accidentul care a avut loc în ianuarie 2017 a şocat comunitatea locală. Marius Mărgineanu se deplasa cu viteză şi autoturismul condus de acesta a intrat în plin în doi soţi care traversau bulevardul Ecaterina Teodoroiu ţinându-se de mână, după ce cumpăraseră lumânări şi candele.

Aurelia Murgu a ajuns la spital

Soţii Murgu aveau cinci copii. Una dintre fiicele lor, Aurelia Murgu, se declară şocată de sentinţa. Consideră că este prea blândă. Tânăra contestă şi atitudinea procurorului de şedinţă, care a cerut o pedeapsă cu suspendare pentru şoferul care a luat două vieţi. Aurelia Murgu trăieşte de mai mulţi ani în Spania. Ea spune că i s-a făcut rău la aflarea veştii şi a ajuns la spital:

„Sunt foarte dezamăgită de sistemul judiciar din România. Cum poate procurorul de caz să ceară sentinţă cu suspendare? Ce fel de ţară este aceasta? Este prima dat când aud că un procuror cere sentinţa mai blândă. Acest individ (n.r. – Marius Mărgineanu, şoferul autoturismului BMW) a dat peste un căruţaş în urmă cu doi ani. În urma accidentului, calul a murit, dar nu s-a întocmit dosar penal. Nu pot să-mi revin. Mi-a venit rău şi am fost la spital. Lupta pentru dreptate continuă şi nu o să ne oprim aici, chiar dacă acest lucru o să mă consume. Nu pot accepta ca cineva care omoară doi oameni cu peste o sută de kilometri pe oră să primească doar doi ani de închisoare. Am observat că în România doar furtul este grav, crima nu este o faptă gravă“.

Copiii soţilor Murgu au organizat un marş

Aurelia Murgu împreună cu fraţii şi surorile ei au organizat, săptămâna trecută, un marş prin care au încercat să atragă atenţia opiniei publice asupra pericolelor de pe străzi şi a şoferilor care circulă cu viteză. „Preţuieşte viaţa” a fost mesajul marşului la care au participat aproximativ 20 de persoane.

Vă mai recomandăm şi 

Limitatoare de viteză şi semafoare la trecerea de pietoni unde au fost accidentaţi mortal doi bătrâni

Şoferul care a accidentat mortal doi bătrâni pe trecerea de pietoni a fost arestat preventiv

Cei doi soţi care au fost spulberaţi de pe trecerea de pietoni de maşina condusă de şofer inconştient au murit

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite