6.000 de turişti petrec Revelionul 2017 în Rânca, la o înălţime de peste 1.600 de metri. Se anunţă petrecere mare şi în prima zi a noului an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona montană Rânca din judeţul Gorj este arhiplină în perioada Revelionului, peste 6.000 de turişti alegând să petrecea noaptea dintre ani în Munţii Parâng. Proprietarii de pensiuni şi hoteluri s-au pregătit cu tot felul de bunătăţi pentru masa festivă de Revelion, însă au pregătit un program special şi pentru prima zi din anul 2017.

Capacitatea de cazare de la Pensiunea „Panoramic“ este ocupată în totalitate, rezervările fiind făcute chiar cu o jumătate de an înainte. La petrecerea dintre ani, masa va fi plină de tot felul de preparate, de la cele mai tradiţionale până la cele mai sofisticate.

„Avem peritive combinative, sărmăluţe, păstrăv, muşchiuleţ împănaţi sau gratinaţi, prepeliţe umplute, tort, «open bar»“,

a spus Constantin Pănescu, patronul pensiunii. Muzica va fi asigurată de maestrul Ştefan Popescu. De asemenea, reprezentanţii pensiunii spun că au pregătit şi un frumos foc de artificii. 

Petrecerea va continua şi în prima zi a noului an. Turiştii vor petrece cu curcan la proţap şi pot să se distreze la un carnaval. „Mâine avem din nou aperitive, carne de la garniţă şi curcan la proţap. O să organizăm un carnaval la care turiştii noştri se pot distra la maximum, pentru ca aşa să fie tot anul“, a mai precizat Constantin Pănescu. 

Cu ce specialităţi culinare au fost ispitiţi turiştii

Pensiunea „Conacul Boierului“ şi-a ispitit turiştii cu un meniu foarte diversificat la petrecerea de Revelion cu tot felul de specialităţi: ruladă de pui şi de curcan, frigărui, pastă de ton în castraveţi, somon în crustă de alune cu fructe de mare, sarmale cu mămăligă sau muşchiuleţ în bacon cu sos spaniol. 

Doar o singură pârtie este deschisă 

image

În Rânca se poate schia doar pe o singură pârtie, din cauză că până acum a nins foarte puţin. „Sunt condiţii bune pe pârtia M 1 din centrul staţiunii, care este dotată cu tun de zăpadă“, a mai precizat Constantin Pănescu. Pârtia are o lungime de 800 de metri şi un grad de dificultate mediu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite