“A fost vorba de o magazie cu solvenţi şi cu toluenţi de la Sivicrom. Acolo a pornit incendiul. După asta s-a extins la fabrica de lapte Natura. La Sivicrom au ars două autoturisme şi un motostivuitor. La fabrica de lactate a ars acoperişul pe cel puţin 400 de metri pătraţi. La intervenţie s-au deplasat patru maşini de la Târgovişte şi încă cinci de Pucioasa, Moreni, Titu, Răcari şi Găeşti. Acestora  li s-au adăugat şi pompierii voluntari”, a declarat maiorul Eduard Ţelea, purtătorul de cuvânt al IUS Dâmboviţa.

Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât, în interiorul fabricii de vopseluri, la interval de câteva minute, avea loc o explozie.

Cele două societăţi comericale se află la doar câteva sute de metri de centrul oraşului iar zona este înconjurată de blocuri. Pentru a evita pericolul unei explozii, jandarmii şi politstii au blocat toate strazile din împrejuriumi.

De asemenea, o persoană, anagjată se pare, la fabrica de vopseluri, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit arsuri pe mâini.